Villarreal deelt Valencia flinke tik uit tijdens grimmige schoppartij

Valencia heeft slechte zaken gedaan in de strijd om plek twee in Spanje. In een grimmige derby, met twaalf gele en twee rode kaarten, bleek Villarreal met 0-1 te sterk.

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken, wat al snel resulteerde in een kans voor Simone Zaza. De spits haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar doelman Sergio Asenjo tikte de bal uit het doel. Ook Andreas Pereira was in de openingsfase in de buurt van de vroege 1-0, maar de nummer drie van Spanje wist de trekker niet over te halen.

Uit het niets kwam Villarreal op voorsprong. Pablo Fornals produceerde een fraaie steekpass op Carlos Bacca, die randje buitenspel liep. De Colombiaanse spits faalde oog in oog met doelman Neto niet en knalde de bal in de korte hoek: 0-1 voor de bezoekers en de vijfde competitietreffer van Bacca dit seizoen. Valencia ging op jacht naar de gelijkmaker, maar had de grootste moeite om de verdediging van Villarreal voorbij te komen. Martin Montoya haalde vlak voor rust nog uit vanuit de tweede lijn, maar de rechtsachter zag de bal fraai gekeerd worden door Asenjo.

Direct na de hervatting kreeg Zaza oog in oog met de doelman een grote kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij de sluitpost van de nummer zes van de Primera División. Het zou ook het laatste wapenfeit van hem zijn, want na ruim een uur spelen werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Direct nadat Gabriel Paulista de bal op de Villarreal-lat kopte uit een hoekschop, maakte Zaza een lompe overtreding wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Een minuut eerder kreeg de aanvaller zijn eerste prent voor aanmerkingen op de leiding.

Kaartenregen
De slotfase van het duel kenmerkte zich door enkele flinke overtredingen en verongelijkte gezichten richting arbiter Daniel Trujillo. Valencia ging aanvallender spelen en dit resulteerde in een vrije kopkans voor aanvoerder Dani Parejo, maar zijn poging ging meters naast. Doordat er meer ruimte kwam te liggen voor Villarreal kwamen ook de bezoekers er nog enkele keren gevaarlijk uit, waarbij Denis Cheryshev vergat om oog in oog met Neto de beslissende tweede treffer te maken.

Eén van de vele opstootjes tussen de rivalen.

Het duel ontspoorde meer en meer, wat zelfs resulteerde in een tweede rode kaart. In de 84ste minuut werd middenvelder Manuel Trigueros namens Villarreal van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart, waardoor het weer tien tegen tien werd. Desondanks slaagde Valencia er niet in om de voorsprong van de rivaal in gevaar te brengen.

Door de nederlaag slaagt Valencia er niet in om nummer twee Atlético Madrid te passeren op de ranglijst. De Madrilenen verloren vrijdag van Espanyol (1-0), maar staan met 36 punten nog altijd twee punten voor op Los Che. Villarreal verstevigt door de overwinning de zesde plaats.