Villa leidt Valencia, Perrotta velt Piraeus

Valencia had geen kind aan Shakhtar Donetsk. AS Roma ontsnapte uit Griekenland met een late zege op Olympiakos Piraeus.

Villa leidt Valencia, Perrotta velt Piraeus

Valencia-Shakhtar Donetsk 2-0
David Villa was weer eens de man bij Valencia. De Spaanse international hielp na een half uur de sterkere thuisploeg op voorsprong door defensief geblunder van Leonardo af te straffen en doelman Stipe Pletikosa te omspelen. En op slag van rust kopte hij bij de tweede paal een perfect afgemeten voorzet van Joaquin binnen. Verder had Valencia niets te duchten van Donetsk, dat slechts één keer gevaarlijk was via Brandão.

Olympiakos Piraeus-AS Roma 0-1
Dankzij een late goal van Simone Perrotta pakte Roma drie punten in Griekenland. De international gleed een kwartier voor tijd bij de eerste paal een voorzet van Aleandro Rosi binnen. Afgaande op het spelbeeld in de tweede helft was de zege verdiend. Voor rust was de Griekse kampioen de betere ploeg op het veld. Michalis Konstantinou zag zijn kopbal zelfs op de lat uiteenspatten.

Valencia kan een plaats in de tweede ronde alleen op papier nog ontglippen. Met negen punten staan de Spanjaarden op kop, op drie punten gevolgd door Roma. Shakhtar en Olympiakos hebben slechts één punt.

Bekijk hier al onze video's