Vilhena schiet Feyenoord naar eerste zege van het jaar

Feyenoord blijft goed meedoen in de top van de Eredivisie. De jonge Tonny Vilhena nam de ploeg op sleeptouw en zorgde met zijn doelpunten voor een zege bij Willem II (1-3).

Vilhena schiet Feyenoord naar eerste zege van het jaar

Op bezoek bij Willem II hoopte Feyenoord de eerste winstpartij van het kalenderjaar bij te kunnen schrijven. Daarnaast had het in 2013 nog niet gescoord in de Eredivisie. Heel lang hoefden de Rotterdammers echter niet te wachten op een treffer. Clubtopscorer Graziano Pellè was na tien minuten trefzeker. De spits werd in de zestien aangespeeld, mocht draaien en schoot via Philipp Haastrup de 0-1 binnen.

Even later leek Willem II, met Nick Hofs (foto onder) als debutant, gelijk te maken via een voorzet van Hans Mulder. Het doelpunt van Virgil Misidjan (op aangeven van Mulder) werd echter afgekeurd wegens een overtreding van de Tilburgse aanvoerder. Daarnaast had Pellè een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Boy Meul hield Willem II overeind. Vlak voor rust was het dan toch Willem II dat gelijk maakte uit een strafschop. Aurélien Joachim werd vastgehouden door Bruno Martins Indi en Virgil Misidjan schoot raak.

Willem II kon zodoende met een goed gevoel de kleedkamers opzoeken. Dat goede gevoel werd na enkele minuten in de tweede helft al weggevaagd door Tonny Vilhena. De jonge middenvelder maakte een schitterend doelpunt; Pellè wipte de bal over de verdediging, waarna Vilhena de bal met het hoofd aannam en de bal binnen volleerde.

Binnen het uur zorgde de jonge middenvelder voor de beslissing. De matchwinner werd aangespeeld door Jean-Paul Boëtius en schoot de bal feilloos in de benedenhoek. Daarmee kroonde hij zich tot de jongste Feyenoorder (18 jaar en 31 dagen) die twee keer weet te scoren in één duel. Die eer was eerst toebedeeld aan Henk Duut (18 jaar en 151 dagen). Toevalligerwijs presteerde Duut dat ook tegen Willem II.

Feyenoord staat op de vierde plaats in de Eredivisie. Met 41 punten uit 21 duels is het verschil met koploper PSV vijf punten. Willem II wordt steeds dieper in de zorgen gedrukt en blijft hekkensluiter met dertien punten. Nummer zeventien VVV-Venlo is met twee punten meer binnen handbereik, maar het verschil met nummer zestien PEC Zwolle bedraagt al zes punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen