Vijfmaal is scheepsrecht: McGeady gaat weer voor promotie bij Sunderland

Reacties

Publiekslieveling Aiden McGeady speelt ook komend seizoen voor Sunderland. De Ierse international gaat voor de vijfde keer proberen om promotie af te dwingen met de gevallen club.

Vijfmaal is scheepsrecht: McGeady gaat weer voor promotie bij Sunderland
© Pro Shots

McGeady kwam in het seizoen 2016/17 naar Sunderland toe, nadat de club net was gedegradeerd uit de Premier League. Het doel was om snel weer promotie naar het hoogste niveau af te dwingen, maar Sunderland viel juist hard naar beneden.

Voetbalfans maakte het drama van dichtbij mee in de documentaire Sunderland ‘Til I Die. In plaats van promotie eindigde Sunderland onderaan in het Championship en dus gleed de club verder af. McGeady maakte het ook van dichtbij mee, net als het eerste seizoen in de League One. In 2019 was het bijna zover, maar in de finale van de play-offs om promotie ging Sunderland onderuit tegen Charlton Athletic. Ook afgelopen seizoen ging het voor Sunderland mis in de play-offs.

De 35-jarige McGeady hoopt in zijn vijfde poging wél te promoveren met Sunderland. 'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik deel wil uitmaken van het team dat de weg omhoog weer vindt. We weten allemaal wat de ambitie is van de club.' McGeady had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in het bereiken van de play-offs, hij leverde zestien assists af in de League One.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.