Vijf snelste Premier League-spelers: Van de Ven is de baas boven baas

Reacties

Niemand is in dit Premier League-seizoen sneller geweest dan Micky van de Ven. Dat blijkt uit gegevens die door Sky Sports gedeeld zijn.

Vijf snelste Premier League-spelers: Van de Ven is de baas boven baas
© Pro Shots

Van de Ven is in zijn debuutseizoen bij Tottenham Hotspur al vaak geprezen om zijn snelheid. De complimenten voor de 22-jarige verdediger sluiten aan op de harde cijfers. Met een topsnelheid van 37,38 kilometer per uur is Van de Ven degene die het snelst gelopen heeft in dit Premier League-seizoen. Hij is daarmee ook sneller dan de nummer één van vorig seizoen: Manchester City-verdediger Kyle Walker, die tot een snelheid van 37,31 kilometer per uur kwam.

Degene die dit seizoen het dichtst bij de topsnelheid van Van de Ven in de buurt is gekomen, is Luton Town-aanvaller Chiedozie Ogbene (36,93 kilometer per uur). Wolverhampton Wanderers-aanvaller Pedro Neto is de nummer drie (36,86 kilometer per uur), vlak voor Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai (36,76 kilometer per uur) en Burnley-verdediger Dara O'Shea (36,73 kilometer per uur).

Walker is wel nog altijd de Premier League-speler met de hoogste snelheid ooit. De 33-jarige vleugelverdediger uit Sheffield liet in 2020 37,80 kilometer per uur noteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.