Vijf 'Nederlanders' in Belgische selectie

Voor de vriendschappelijke interland tegen Nederland heeft de Belgische bondscoach Aimé Anthuenis vijf spelers opgeroepen, die in Nederland hun geld verdienen.

Vijf 'Nederlanders' in Belgische selectie

Geert De Vlieger (Willem II), Thomas Buffel (Feyenoord), Tom Soetaers (Roda JC) en Jelle Van Damme (Ajax) zijn inmiddels bekend met de tocht van Nederland naar hun geboorteland voor een interland. Met het vertrek van Wesley Sonck naar de Holland Casino Eredivisie is het aantal 'Nederlanders' in de Belgische selectie gestegen tot vijf.

De Ajacied was al als Genk-spits een vaste waarde bij de Rode Duivels. De Amsterdamse ploeg is vertegenwoordigd door twee spelers. Jelle Van Damme krijgt een voor hem ongewone rol toebedeeld. Bondscoach Anthuenis wil de linksback van Ajax inzetten als middenvelder.

De selectie van België kent weinig verrassingen. Joos Valgaeren is terug bij de Rode Duivels. De verdediger van Celtic had vanwege een blessure de laatste interlands moeten missen. Didier Dheedene en Nico van Kerckhoven ontbreken. 'Ik ben tevreden over Van der Heyden en Deschacht. Dheedene moet echter niet denken dat hij definitief uitgerangeerd is', zei Anthuenis, die Van Kerckhoven vanwege een verjongingskuur geen uitnodiging stuurde.

Doel De Vlieger   (Willem II, Ned)
  Herpoel   (AA Gent)
Verdediging Van Buyten   (Olympique Marseille, Fra)
  Deschacht   (Anderlecht)
  Van der Heyden   (Club Brugge)
  Van Damme   (Ajax, Ned)
  Valgaeren   (Celtic, Sch)
  Deflandre   (Olympique Lyon, Fra)
  Clement   (Club Brugge)
  De Cock   (Club Brugge)
Middenveld Baseggio   (Anderlecht)
  Goor   (Hertha BSC, Dui)
  Simons   (Club Brugge)
  Soetaers   (Roda JC, Ned)
  Walasiak   (Standard Luik)
Aanval Sonck   (Ajax, Ned)
  Martens   (Club Brugge)
  M. Mpenza   (Excelsior Moeskroen)
  Buffel   (Feyenoord, Ned)

Bekijk hier al onze video's