Vijf keer zoveel trainers als zeges: Schalke legt keihard besluit uit

Reacties

De leiding van Schalke 04, wat er althans nog van over is gebleven, heeft zondag uitgelegd waarom onder anderen sportief directeur Jochen Schneider en trainer Christian Gross moeten wijken.

Vijf keer zoveel trainers als zeges: Schalke legt keihard besluit uit
© Pro Shots

'Na de teleurstellende resultaten tegen Borussia Dortmund en VfB Stuttgart was dit onvermijdelijk. We moeten er niet omheen draaien: de sportieve situatie is duidelijk: daarom moeten we ook alvast kijken naar volgend seizoen', aldus Jens Buchta, de voorzitter van de raad van toezicht van de hekkensluiter van de Bundesliga. 'Tegelijkertijd hebben de spelers de plicht om in het resterende deel van de competitie alles te geven. Dat zijn ze aan de club en de fans verplicht.'

De positie van met name Gross stond sinds zaterdagochtend al onder enorme druk, toen er berichten uitlekten over spelers die het niet meer zagen zitten in de oefenmeester. De 5-1 nederlaag van later op de dag tegen Stuttgart maakte de situatie er niet bepaald beter op.

Schalke gaat nu op zoek naar de vijfde trainer in dit seizoen, na David Wagner, Manuel Baum, Huub Stevens (interim-basis) en Gross. De club uit Gelsenkirchen zegevierde dit seizoen slechts eenmaal in de Bundesliga en lijkt een wonder nodig te hebben om een afzink naar het tweede niveau nog te voorkomen.

Tweede Bundesliga
Uiteraard domineert Schalke het Duitse voetbalnieuws. 'Beter laat dan nooit', stelt Kicker in een analyse. 'Tot de zomer aanmodderen was geen optie, want het gaat om de toekomst van de hele vereniging.' Aangevoerd wordt dat Schalke nu alvast moet plannen voor minimaal één seizoen in de Tweede Bundesliga en dat zulks met de zondag ontslagen kopstukken geen optie was.

BILD kiest in de stijl van het huis voor het grootst mogelijke lettertype om deze boodschap te verkondigen: 'Schalke schmeißt alle raus'. 'Het tijdperk-Gross heeft slechts 63 dagen geduurd. En ook de sportieve leiding moet zijn biezen pakken.'

Voor Schalke wacht vrijdag een 'laatste-strohalm-wedstrijd' tegen FSV Mainz 05.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.