Vijf debutanten én veelbesproken Bijlow opgeroepen voor Jong Oranje

Reacties

De Jong Oranje-selectie van interim-bondscoach Marcel Groninger telt liefst vijf door Ajax opgeleide debutanten. Ook Feyenoord-keeper Justin Bijlow (om wie de afgelopen dagen veel te doen was) zit bij de groep.

Vijf debutanten én veelbesproken Bijlow opgeroepen voor Jong Oranje
© Pro Shots

Jong Oranje gaat op vrijdag 4 september op bezoek bij de leeftijdgenoten van Wit-Rusland (aftrap om 18.00 uur) en speelt op dinsdag 8 september thuis (in het stadion van Almere City FC) tegen Jong Noorwegen. Beide duels zijn in het kader van de EK-kwalificatie. Voor die wedstrijden zijn vijf nieuwe namen opgeroepen: de allemaal door Ajax opgeleide Ryan Gravenberch, Jurriën Timber (die beiden in Amsterdam actief zijn), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Sven Botman (LOSC Lille) en Ché Nunnely (Willem II) maakten nog nooit eerder deel uit van de selectie van het nationale beloftenteam.

Wie dus ook bij de groep zit, is Bijlow. En dat is opmerkelijk. Eerder deze week kwam namelijk naar buiten Feyenoord niet van plan was om de goalie en ploeggenoot Lutsharel Geertruida (die niet bij de defenitieve selectie zit) af te staan voor de trip naar Wit-Rusland. De Rotterdammers willen niet het risico lopen dat de jeugdinternationals na hun terugkeer uit Wit-Rusland tien dagen in quarantaine moeten. Dat is namelijk het voorschrift wat geldt voor landen met code oranje, waar Wit-Rusland wegens de situatie omtrent het coronavirus onder valt.

De keeper van Feyenoord kreeg onlangs een telefoontje van Groninger (die de naar Oranje doorgeschoven Erwin van de Looi tijdelijk vervangt), waarin werd gezegd dat hij zich verplicht moet melden. Daarop reageerde Feyenoord woedend, mede omdat de KNVB dreigde met schorsingen. 'Wij eisen deze spelers gewoon op volgens het reglement', sprak Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij de KNVB. 'Dan kan het niet zo zijn dat er een club is die zegt: onze spelers gaan niet.'

Dat blijkt, want Bijlow is 'gewoon' opgeroepen. Ook Teun Koopmeiners en Myron Boadu van AZ zitten bij de selectie: dat duo viel eerder af bij het grote Oranje. De pas net van een blessure herstelde Calvin Stengs ontbreekt in alle selecties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.