Vierklapper van Marcus Berg teveel voor Roda JC

Marcus Berg was onbetwist de grote man bij FC Groningen, dat met 5-2 won bij Roda JC. De Zweed was verantwoordelijk voor vier treffers van de ploeg van Ron Jans.

Vierklapper van Marcus Berg teveel voor Roda JC

Roda JC speelde beter dan de uitslag doet vermoeden. Zo kregen de Limburgers beduidend meer kansen dan de Groningers, maar faalde de voorhoede te vaak voor het doel van Luciano. De Limburgers slaagden er nog wel in om de snelle openingstreffer van Berg weg te poetsen dankzij Andreas Granqvist, die een voorzet van Edwin Linssen in eigen doel gleed. Maar de Marcus Berg Show kort na rust kwam de ploeg van Harm van Veldhoven niet meer te boven.

De show van de Zweedse spits had een hoogtepunt bij zijn derde treffer. Goed weggestuurd door Goran Lovre stiftte Berg prachtig de bal over de iets voor zijn doel staande Bram Castro: 1-3. Zijn tweede en vierde doelpunt maakte hij vanaf de strafschopstip. De eerste nadat Pa-Modou Kah onhandig Oluwafemi Ajilore had neergelegd en de tweede nadat Davy De Fauw ongelukkig hands had gemaakt.

Roda JC mocht nog even hopen toen Jeanvion Yulu-Matondo de 2-4 raak kopte uit een voorzet van Marcel Meeuwis, maar alle hoop werd teniet gedaan toen vlak voor tijd Ajilore een rebound binnen tikte. De ingevallen Berry Powel had op de voeten geschoten van Castro en de Nigeriaan stond op de juiste plek om de eindstand aan te tekenen.

FC Groningen passeert NEC (dat zondag ADO Den Haag ontvangt) en staat zevende. Roda JC blijft met de vijftiende positie gevaarlijk in de buurt van de rode streep.

Bekijk hier al onze video's