Vierhonderd keer Premier League: Hodgson in voetsporen Wenger en Ferguson

Reacties

Roy Hodgson wacht zaterdag een bijzondere mijlpaal. De manager van Crystal Palace gaat namelijk zijn vierhonderdste wedstrijd in de Premier League managen. Daardoor voegt hij zich toe aan een rijtje grootheden.

Vierhonderd keer Premier League: Hodgson in voetsporen Wenger en Ferguson
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

De 76-jarige coach kende al een glansrijke carrière in de voetballerij. Hij was buiten Engeland trainer van clubs als Internazionale, Udinese, Malmö FF en Grashopper. In eigen land had hij de leiding over clubs als Blackburn Rovers, Fulham, Liverpool, West Bromwich Albion, Watford en Crystal Palace. Daarnaast was hij bondscoach van The Three Lions, terwijl hij ook aan het roer van Finland, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten stond.

Afgelopen seizoen werd Hodgson op Selhurst Park gerehabiliteerd als manager, nadat Patrick Vieira ontslagen werd wegens teleurstellende resultaten. Onder leiding van de nestor van het Britse trainersgilde vond de club weer de weg omhoog. Daardoor werd besloten om met elkaar verder te gaan.

Ook dit seizoen was de start goed. Zo werd afgelopen week nog gewonnen op Old Trafford van Manchester United. Dat gebeurde in de 399ste Premier League-wedstrijd waarbij Hodgson aan de lijn stond. Zaterdag wacht nummer vierhonderd, thuis tegen Nottingham Forest.

Slechts zeven managers in Engeland gingen Hodgson voor. Arsène Wenger was de trainer die de meeste wedstrijden op het hoogste niveau leidde (828). Ook Sir Alex Ferguson passeerde de grens van achthonderd (810) duels. Behalve het illustere duo gingen enkel David Moyes, Harry Redknapp, Sam Allardyce, Steve Bruce en Mark Hughes Hodgson voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.