Via PSV naar Oranje: Teze hoopt op het EK

Reacties

Jordan Teze wil met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. De 24-jarige verdediger hoopt zich bij PSV in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman, die hem tot nu toe nog niet opriep voor Oranje.

Via PSV naar Oranje: Teze hoopt op het EK
© Pro Shots

Teze speelde onder Louis van Gaal drie interlands, die inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden zijn. De verdediger trad aan in de Nations League en speelde twee keer tegen Wales en een keer tegen Polen. Daarna raakte hij uit beeld.

'Ik denk dat ik niet ver van Oranje af zit als ik deze lijn doortrek', vertelt Teze in een uitgebreid interview met VI. 'Uiteindelijk is het aan mij om de bondscoach geen keuze te geven, zodat hij mij wel moet selecteren. Ik doe mijn uiterste best, en door de combinatie van verdedigende zekerheid en aanvallende impulsen kan ik dat afdwingen.'

'Ik zie het als voordeel dat ik op meerdere posities uit de voeten kan', vervolgt Teze. 'Dat weten de trainers ook. Het is voor mij een doel om weer bij Oranje te komen, ik wil het EK in Duitsland meemaken. Maar eerst tellen de prestaties met PSV.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Jordan Teze. Over Congolese roots, een jeugd op De Herdgang en voetbalgeluk in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Teze
Meer over J. Teze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.