Via De Dijk naar Serie A: FC Volendam-smaakmaker overtuigt Ranieri

Reacties

Gaetano Oristanio gaat na twee seizoenen in Nederland aan de slag in de Serie A. De afgelopen jaren huurde FC Volendam de aanvallende middenvelder van Internazionale. Nu vervolgt hij zijn avontuur bij Cagliari.

Via De Dijk naar Serie A: FC Volendam-smaakmaker overtuigt Ranieri
© Pro Shots

Op De Dijk groeide Oristanio uit tot een gewaardeerde kracht. In twee jaar kwam de Italiaan tot 62 officiële wedstrijden. Acht keer scoorde hij, terwijl hij vier assists gaf. Het leverde hem een mooie transfer op.

In zijn eerste jaar speelde Oristanio nog in de Keuken Kampioen Divisie. Met FC Volendam promoveerde hij naar de Eredivisie. Daar hield de Italiaan zich goed staande. Dat zag men in eigen land ook.

Cagliari huurt Oristiano van Internazionale. De promovendus haalt de oud-Volendammer als concurrent van voormalig PSV’er Gastón Pereiro. Samen met de Uruguayaan moet Oristanio de strijd aan gaan voor een plekje in de basisopstelling van trainer Claudio Ranieri.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.