VI Transfertargets: hoe moet het verder met Ricardo Kishna?

Reacties

De winterse transferperiode is niet de tijd dat hele selecties gerenoveerd worden, maar kan wél uitkomst bieden voor spelers die op het tweede plan geraakt zijn. Welke spelers zijn toe aan een winterse overstap? In VI Transfertargets lichten we steeds een van die transferkandidaten voor de januarimaand uit. Deze keer: de bij Lazio bijna vergeten Ricardo Kishna.

VI Transfertargets: hoe moet het verder met Ricardo Kishna?

'Dit is een mooi moment om mezelf te gaan meten op dit niveau. De strijd aangaan met topverdedigers waar Italië bekend om staat. Trainen met Miroslav Klose, Antonio Candreva, Felipe Anderson en al die andere topspelers. Daar kun je alleen maar van genieten. Ik wil het ongelijk bewijzen van mensen die denken dat ik nog niet klaar ben voor deze stap. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een volgende stap te kunnen maken, als voetballer en als persoon. Ik weet wat me te doen staat bij Lazio. Knallen met die handel.'

Kishna was ten tijde van zijn overstap van Ajax naar Lazio medio 2015 vol vertrouwen tegenover Voetbal International. Verlost van het keurslijf onder Frank de Boer dacht hij in Rome te kunnen vlammen. Met een transfersom van vier miljoen euro en een contract tot 2019 sprak Lazio zijn vertrouwen uit in de vleugelspits.

Kishna begon behoorlijk in Rome en stond in augustus en september 2015 vijf keer in de basis, terwijl hij ook nog een keer inviel. Naar mate de weken vorderden, legde hij het steeds vaker af in de concurrentiestrijd met Candreva, Anderson en Baldé Keita. In december raakte hij tot overmaat van ramp geblesseerd aan zijn knie. Die kwetsuur kostte hem niet alleen twee maanden, maar wierp hem ook ver terug in de pikorde. Een paar weken na zijn herstel volgde een nieuwe blessure, waardoor Kishna in zijn debuutseizoen bleef steken op slechts elf competitiewedstrijden.

Dit seizoen wilde Kishna een doorstart maken, maar daar is het niet van gekomen. De jaargang is al halverwege en zijn teller staat pas op 144 competitieminuten. Het supertalent van weleer is op 21-jarige leeftijd volledig stilgevallen. Het moment voor een transfer lijkt daar, want in Rome gaat het van knallen in elk geval voorlopig niet meer komen.

Door het oog van de kenner
Ronald Koeman zei na de overgang van Kishna naar Lazio dat hij vond dat de buitenspeler veel te vroeg uit Nederland was vertrokken. 'Spelers gaan op veel te jonge leeftijd weg. Ik ging pas op mijn 26ste naar Barcelona. Je kunt de tijden niet vergelijken, maar het komt allemaal door zaakwaarnemers. Het gaat tegenwoordig niet meer om wat goed is voor de speler. Kishna heeft voor Ajax nog geen goede wedstrijd gespeeld. Ik begrijp helemaal niets van zo'n transfer.'

Ricardo Kishna in actie tijdens een oefenduel in de voorbereiding van Lazio.
Ricardo Kishna in actie tijdens een oefenduel in de voorbereiding van Lazio.

Transfergeruchten
Italiaanse media verwachten dat Kishna in januari zal vertrekken bij Lazio. Diverse kleine clubs uit de Serie A (waaronder Bologna) zouden de ex-Ajacied op huurbasis willen overnemen, terwijl er voor een permanente transfer interesse zou zijn van een club uit de Ligue 1.

Bestemming
Waar hij ook heen gaat: voor Kishna staat voorop dat hij wekelijks moet spelen bij een club waar hij de ruimte krijgt om zijn creativiteit te benutten. Een club die schreeuwt om een excentrieke en creatieve aanvaller is bijvoorbeeld PSV. Het 4-3-3-systeem van de Brabanders is Kishna bovendien op het lijf geschreven.

Kostenplaatje
Lazio betaalde anderhalf jaar geleden vier miljoen euro voor Kishna, wiens contract nog tot 2019 loopt. Gezien zijn marginale rol in de selectie van trainer Simone Inzaghi is zijn marktwaarde in elk geval niet toegenomen. Aangezien Kishna nog altijd jong is en veel potentie heeft, kan dat voor Lazio ook aanleiding zijn hem ergens op huurbasis onder te brengen.

Wat vind jij van de situatie van Ricardo Kishna bij Lazio? Kan hij via een omweg nog slagen in de Serie A, of kan hij het Italiaanse boek beter dichtslaan? Login met je VI-account en praat mee.


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.