VI Opinie: titel Feyenoord eenmalig succes of start bloeiperiode?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Uiteraard is de titel van Feyenoord deze keer het gespreksonderwerp.

VI Opinie: titel Feyenoord eenmalig succes of start bloeiperiode?

Op de laatste speeldag, na de misstap in Kralingen, verzekerde Feyenoord zich na een subliem seizoen van de eerste landstitel in achttien jaar. Vanaf de eerste speelronde stond de Stadionclub bovenaan en die plek werd niet meer uit handen gegeven. Daardoor is het ellenlange wachten voor de fans ten einde.

Maar wat zegt de titel over de toekomst? Feyenoord is flink bezig de kampioensselectie intact te houden, maar moet er nu al doorgeselecteerd worden? Bovendien levert de plaatsing voor de Champions League het nodige geld op en kan er gekeken worden naar versterkingen. Wie moet de club halen om een nieuwe gooi naar de titel kracht bij te zetten?

Hoe zal Feyenoord omgaan met de Champions League-verplichtingen volgend seizoen? Is de club al klaar voor de rentree in het miljardenbal? En hoe gaat de selectie van Giovanni van Bronckhorst om met de druk die komt kijken bij het verdedigen van de titel?

En wat te denken van de concurrentie? Het is niet ondenkbaar dat er bij PSV veel zal gebeuren na dit mislukte seizoen. Ajax heeft bij vlagen getoond een zeer hoog niveau te kunnen halen en heeft volgend seizoen geen gewenningsperiode aan coach Peter Bosz en zijn speelwijze nodig.

Kan Feyenoord volgend seizoen het kunstje herhalen of zijn Ajax en PSV dan de favorieten? Wat zegt de huidige titel over de verhoudingen tussen de clubs? En hoe zal dit successeizoen van de Rotterdammers doorwerken naar de toekomst? Pak je glazen bol erbij en discussieer mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.