VI Opinie: is Advocaat de juiste man voor Oranje?

Reacties

Na het afhaken van Henk ten Cate is Dick Advocaat verreweg de belangrijkste kandidaat om het Nederlands elftal alsnog naar het WK te loodsen.

VI Opinie: is Advocaat de juiste man voor Oranje?

De Hagenaar, nu nog trainer van Fenerbahçe, kan aan zijn derde termijn als Oranje-bondscoach beginnen, nadat hij eerder tussen 1992 en 1994 en 2002 en 2004 de eindverantwoordelijkheid had. In 1994 bereikte Nederland onder zijn leiding de kwartfinale op het WK in de Verenigde Staten en tien jaar nadien strandde Oranje met Advocaat aan het roer in de halve finale van het EK in Portugal.

Halverwege de WK-kwalificatiereeks bezet Oranje slechts de vierde plaats in de poule. De voorronde gaat op vrijdag 9 juni verder met een thuiswedstrijd tegen Luxemburg. Eerst speelt Oranje nog vriendschappelijke duels met Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni).

Bij een benoeming zal de 69-jarige Advocaat Guus Hiddink onttronen als oudste Oranje-keuzeheer aller tijden.

We zijn benieuwd naar uw mening over de man die op pole position ligt om de nieuwe bondscoach te worden. Is Dick Advocaat de aangewezen persoon om Oranje aan de praat te krijgen? Log in op je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.