VI Opinie: had Koeman het afscheid van Dost moeten voorkomen?

Reacties

Bas Dost is 28 jaar oud, verkeert in de kracht van zijn leven en scoort aan de lopende band voor Sporting Lissabon. Voor het Nederlands elftal wil hij echter niet meer uitkomen. Had bondscoach Ronald Koeman het vroegtijdige afscheid van de boomlange spits moeten voorkomen?

VI Opinie: had Koeman het afscheid van Dost moeten voorkomen?

Koeman gaf Dost in de eerste interland onder zijn leiding een basisplaats tegen Engeland (0-1 verlies), maar hield de achttienvoudig international drie dagen later negentig minuten lang aan de kant tegen Portugal (0-3 zege). In die wedstrijd vormden Memphis Depay en Ryan Babel samen een tweemansvoorhoede. Met succes.

Dat besluit bleek achteraf de spreekwoordelijke druppel die er bij Dost toe leidde dat hij een punt achter zijn interlandloopbaan zette. Daarmee verliest het Nederlands elftal zijn op dit moment verreweg makkelijkst scorende speler. In clubverband dan, want in Oranje was de clubtopscorer van Sporting pas goed voor één interlandgoal.

Aan jullie de vraag: had Koeman in zijn eerste twee interlands alles op alles moeten zetten om Dost ook optimaal te laten renderen in Oranje, of was die samenwerking gedoemd te mislukken en moet het Nederlands elftal ook zonder de in Portugal zo makkelijk scorende spits het EK van 2020 kunnen halen? Laat in de comments je mening achter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.