VI Live: Oranje toegejuicht door Brazilianen bij ereronde

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: Oranje toegejuicht door Brazilianen bij ereronde

00.08 uur: BRAZILIAANSE WAARDERING
Oranje maakt een ereronde en wordt volop toegejuicht door het Braziliaanse publiek. Zij waarderen Oranje vandaag meer dan hun eigen ploeg!

00.04 uur: POSITIEF TEKEN
Daley Blind loopt zonder krukken over het veld. De enkelblessure die hij opliep lijkt niet heel ernstig.

0.03 uur: MEDAILLE
Daar zijn onze jongens! Van Sepp Blatter krijgen alle spelers en stafleden een medaille uitgereikt.

0.01 uur: BLATTER
De onvermijdelijke Sepp Blatter maakt zijn entree voor de prijsuitreiking. Allereerst wordt Djamel Haimoudi, de arbiter die een bijzonder twijfelachtig optreden kende, bedankt voor bewezen diensten.

0.00 uur: HULDIGING
De spelers van Nederland wachten op het veld op de huldiging, waarbij zij de bronzen medaille krijgen uitgereikt. De spelers van Brazilië zijn met de staart tussen de benen afgedropen.

23.53 uur: ORANJE GRIJPT BRONS
Oranje verlaat Brazilië met opgeheven hoofd! Dankzij doelpunten van Robin van Persie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum eindigt Nederland dit toernooi op de derde plaats. Een smet op de zege is het uitvallen van Jordy Clasie en Daley Blind. Voor Brazilië is het WK in eigen land door de 1-7 tegen Duitsland en 0-3 tegen Oranje uitgedraaid op een fiasco. De Selecão verlaat het veld onder een striemend fluitconcert na twee opeenvolgende wanprestaties. Door de zege eindigt Nederland het WK ongeslagen. Iets wat nooit eerder gebeurde.

23.50 uur: ENTREE VORM
Weer een keeperswissel bij Nederland! Jasper Cillessen staat zijn plek af aan Michel Vorm en zo hebben alle 23 selectiespelers speelminuten gekregen in Brazilië. Een prachtig gebaar van Louis van Gaal, maar wat vernederend voor Brazilië!

23.48 uur: GOAAAAAAAAAAAAAAL
En dat is drie voor Oranje! Nederland strooit nog meer zout in de wond van Brazilië via een doelpunt van Georginio Wijnaldum na een voorzet van Daryl Janmaat.

23.47 uur: BLESSURE CLASIE
Na Daley Blind kan ook Jordy Clasie niet verder. Hij kampt met knieklachten en wordt vervangen door Joël Veltman.

23.45 uur: VORM LOOPT WARM
Een prachtig gebaar van Louis van Gaal! Michel Vorm mag zich klaarmaken voor een invalbeurt en zo lijken alle selectiespelers van Oranje in actie te komen in Brazilië!

23.44 uur: BIJNA DRIE
Dat scheelt niet veel! Dirk Kuijt kopt na een corner van Arjen Robben maar net over.

23.39 uur: LACH
Arjen Robben lacht maar om de onnavolgbare beslissingen van Djamel Haimoudi, die niets zag in een opzichtige duw van Fernandinho in de rug van de Nederlandse aanvaller. Dat had een penalty moeten zijn.

23.32 uur: CONTROLE
Oranje neemt de controle over. Brazilië produceert zo nu en dan nog een wanhoopspoging, maar veel heeft het Braziliaanse aanvalsspel niet meer om het lijf. De bronzen medaille is dichtbij.

23.28 uur: ENTREE JANMAAT
Daryl Janmaat vervangt Daley Blind, wiens enkel dubbelklapte na het duel met Oscar. Hij wordt per brancard van het veld gedragen. Dat ziet er niet goed uit. Met het inbrengen van Janmaat komt het aantal (ex)-Feyenoorders in het elftal op negen.

23.26 uur: SCHWALBE
Oscar probeert een strafschop te versieren na een duel met Daley Blind, maar Djamel Haimoudi geeft de Braziliaan geel voor een schwalbe! Er leek wel contact tussen beide spelers, dus Oranje komt goed weg. Blind komt niet ongeschonden uit de strijd, want zijn enkel klapt dubbel.

23.20 uur: TRENDING
Jasper Cillessen is trending, nadat hij bij een Braziliaanse vrije trap in de eerste helft op bijzondere wijze tegen de paal zat. #JasperCillessenSitsOnThings, luidt de hashtag. Zie hieronder twee creatieve inzendingen!

23.14 uur: WISSEL
Hernanes vervangt Paulinho, die wordt getrakteerd op een hartstochtelijk fluitconcert.

23.11 uur: VAN PERSIE VLIEGT
Fernandinho laat Robin van Persie door de lucht vliegen met een harde overtreding en krijgt geel.

Georginio Wijnaldum feliciteert Daley Blind met zijn doelpunt.
Georginio Wijnaldum feliciteert Daley Blind met zijn doelpunt.

23.07 uur: GEVAAR
Oranje leunt achterover en loert op de counter. Dat lukt na drie minuten in de tweede helft, maar Arjen Robben krijgt de bal niet in het doel.

23.02 uur: WISSEL
Bij Brazilië wordt Luis Gustavo halverwege vervangen door Fernandinho.

Bij het vieren van de 0-1 haalde Robin van Persie zijn gram. De zichtbaar gepikeerde aanvaller maakte in gebaar duidelijk de kritiek van de afgelopen dagen niet op prijs te stellen.
Bij het vieren van de 0-1 haalde Robin van Persie zijn gram. De zichtbaar gepikeerde aanvaller maakte in gebaar duidelijk de kritiek van de afgelopen dagen niet op prijs te stellen.

22.50 uur: WANPRESTATIE
Nog nooit incasseerde het gastland zoveel doelpunten op het WK als Brazilië: dertien.

22.47 uur: RUST
We zijn halverwege en Oranje leidt met 0-2 dankzij goals van Daley Blind en Robin van Persie. Brazilië gaat onder een striemend fluitconcert van het veld. Wat voor gevolg heeft dat voor de lamgeslagen Brazilianen?

22.42 uur: AANSLAG VLAAR
Wat een keiharde trap van Ron Vlaar tegen het been van Ramires. Bizar dat de verdediger zonder gele kaart wegkomt. De wedstrijd wordt harder en harder.

22.38 uur: BLOED KUIJT
Dirk Kuijt kampt met een hoofdwond na een luchtduel met Maxwell, die zijn arm flink liet zwaaien maar zonder straf wegkomt. De rechtsback van Oranje kan na een korte behandeling verder.

22.37 uur: VERDRUKKING
Brazilië zet Oranje onder druk. David Luiz krijgt een kans op de 1-2, maar komt een teenlengte tekort.

22.36 uur: GEEL DE GUZMAN
De derde gele kaart voor Oranje is een feit. Ditmaal is Jonathan de Guzman de sigaar.

22.32 uur: GEEL WIJNALDUM
Ook Georginio Wijnaldum gaat op de bon na het vloeren van Maicon.

22.28 uur: GOAL VAN PERSIE IN BEELD
Een prachtig beeld van de 0-1 van Robin van Persie. Júlio César maakt geen schijn van kans bij de penalty van de Rotterdammer.

22.18 uur: GEHEUGENSTEUNTJE
Een leuk feitje: na achttien minuten stond het dinsdag bij Brazilië-Duitsland pas 0-1. Hoever gaat Oranje komen tegen de radeloze Selecão? Nog een leuke wetenswaardigheid: Brazilië incasseerde de afgelopen 106 minuten op dit WK NEGEN tegengoals.

22.16 uur: GOAAAAAAAL
Het is weer raak! Daley Blind vuurt raak na een voorzet van Jonathan de Guzman, die totaal verkeerd wordt verwerkt door David Luiz. Is er opnieuw een monsterscore in de maak? Overigens ging de arbitrage weer in de fout, want De Guzman leek buitenspel te staan.

22.12 uur: MIJLPAAL
Het doelpunt van Robin van Persie is het honderdste WK-doelpunt dat Brazilië incasseert.

22.10 uur: SCHANDE
Diverse prominenten spreken schande van de beslissing van arbiter Djamel Haimoudi.

22.08 uur: GEEL ROBBEN
En nu krijgt Arjen Robben geel na een licht vergrijp. Arbiter Djamel Haimoudi maakt er een potje van.

22.06 uur: DUITSLAND ACHTERNA
Gaan we Duitsland achterna? Het vroege doelpunt is in elk geval een gunstig teken. Die Mannschaft maakte dinsdag pas na elf minuten het eerste doelpunt.

22.02 uur: GOAAAAAAAAAAL
Robin van Persie ramt de bal snoeihard in de kruising! Het is zijn vierde doelpunt van het toernooi.

Het penaltymoment. Arjen Robben gaat naar de grond na vasthouden van Thiago Silva.
Het penaltymoment. Arjen Robben gaat naar de grond na vasthouden van Thiago Silva.

22.01 uur: STRAFSCHOP!
Strafschop voor Oranje na een overtreding van Thiago Silva op Arjen Robben! Wat komt Silva goed weg zeg, want hij had een rode kaart moeten krijgen en krijgt slechts geel. Dat is niet de enige fout van arbiter Djamel Haimoudi, want de overtreding werd duidelijk buiten het strafschopgebied ingezet. Heel dubieus. Haimoudi maakt op zijn zachtst gezegd geen beste indruk.

22.00 uur: AFTRAP
Legt Oranje beslag op plek drie of poetst Brazilië de schande van de 1-7 tegen Duitsland enigszins weg? Robin van Persie en Arjen Robben brengen de bal in beweging. Vlak voor de aftrap overhandigde Luiz Felipe Scolari een grote envelop aan Louis van Gaal. Een afscheidscadeau wellicht voor de naar Manchester United vertrekkende trainer?

21.56 uur: VOLKSLIEDEREN
De volksliederen zijn gezongen. De bal gaat bijna rollen!

21.49 uur: DE GUZMAN VERVANGT SNEIJDER
Wesley Sneijder haakt af als gevolg van het duel met Bruno Martins Indi tijdens de warming-up. De middenvelder wordt vervangen door Jonathan de Guzman. Het betekent dat zijn interlandteller voorlopig op 105 blijft staan en hij Giovanni van Bronckhorst (106 caps) niet achterhaalt. De opstelling van Oranje is dus als volgt: Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Wijnaldum, De Guzman; Van Persie, Robben.

21.40 uur: SNEIJDER AFWEZIG?
Laat Wesley Sneijder verstek gaan? De middenvelder oogt allesbehalve fit bij het verlaten van het veld en grijpt naar zijn hamstring.

21.35 uur: SCHRIKKEN
Wesley Sneijder komt niet ongeschonden uit een duel met Bruno Martins Indi tijdens de warming-up en verbijt de pijn.

21.22 uur: NEYMAR PRESENT
Het stadion explodeert bijna op het moment dat Neymar het veld betreedt! Vanwege zijn rugblessure komt hij niet in actie, maar de aanwezigheid van het wonderkind geeft zowel fans als spelers een steuntje in de rug.

21.19 uur: WARMING-UP
De spelers van Oranje staan op het veld van het Estádio Nacional, dat langzaam maar zeker volloopt met vrijwel uitsluitend Braziliaanse fans. 'We spelen een uitwedstrijd', redeneert Louis van Gaal dan ook.

20.50 uur: OPSTELLING BRAZILIË
Bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft de bezem op zes plaatsen door zijn elftal gehaald na de 1-7 tegen Duitsland van dinsdag. De spelers die hun plek zijn kwijtgeraakt zijn: Dante, Fernandinho, Marcelo, Bernard, Hulk en Fred. Zij worden vervangen door Thiago Silva, Paulinho, Maxwell, Oscar, Willian en Jô.
Opstelling Brazilië: Júlio César; Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Paulinho, Luiz Gustavo; Ramires, Willian, Oscar; Jô.

20.35 uur: OPSTELLING NEDERLAND
De opstelling van Oranje voor de troostfinale tegen Brazilië is bijna precies dezelfde als die tegen Argentinië. Alleen Nigel de Jong, die tegen de Argentijnen slechts een uur kon spelen vanwege liesklachten, laat verstek gaan. Hij wordt net als woensdag vervangen door Jordy Clasie. Wesley Sneijder speelt tegen Brazilië zijn 106de interland en komt daarmee in het interlandklassement op gelijke hoogte met Giovanni van Bronckhorst.
Opstelling Oranje: Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Van Persie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.