VI Live: Ibrahimovic goud waard, afgang Fulham

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Ibrahimovic goud waard, afgang Fulham

Tot zover de live-berichtgeving van dinsdag 4 februari.

23.16 uur: EINDSTAND FULHAM - SHEFFIELD UNITED 0-1
Sheffield United schakelt Fulham uit in de strijd om de FA Cup. Shaun Miller maakt kort voor het einde van de verlenging het winnende doelpunt op Craven Cottage.

22.49 uur: EINDSTAND FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 1-2
Dankzij twee doelpunten van Zlatan Ibrahimovic plaatst Paris Saint-Germain zich voor de eindstrijd van het toernooi om de Coupe de la Ligue. Woensdag wordt de andere finalist bekend: Olympique Lyon en Troyes strijden dan tegen elkaar.

22.48 uur: EINDSTAND UDINESE - FIORENTINA 2-1
Udinese wint thuis van Fiorentina in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia. Antonio Di Natale en Luis Fernando Muriel scoren namens de Zebrette, terwijl alleen Juan Vargas daar iets tegenover kan stellen. Over een week staat de return in Florence op het programma.

22.46 uur: GOAL FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 1-2
Zlatan Ibrahimovic zet de bezoekers kort voor tijd opnieuw op voorsprong.

22.42 uur: FULHAM - SHEFFIELD UNITED
Tijdens de replay in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi tussen het Fulham van manager René Meulensteen en Sheffield United blijven doelpunten uit in de reguliere speeltijd. Beide clubs starten aan de verlenging op Craven Cottage.

22.41 uur: GOAL FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Olivier Veigneau maakt gelijk in Stade de la Beaujoire, waardoor een verlenging de beslissing lijkt te moeten brengen.

22.36 uur: EINDSTAND VITESSE - AZ 0-2
Vitesse lijdt in eigen huis een pijnlijke nederlaag in de titelstrijd. AZ is met 2-0 te sterk voor de Arnhemmers. Een eigen doelpunt van Patrick van Aanholt en een lob van Aron Jóhannsson in de eerste helft bezorgen de bezoekers drie punten.

21.48 uur: RUSTSTAND FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Paris Saint-Germain is dicht bij een plek in de eindstrijd van het toernooi om de Coupe de la Ligue, want halverwege de halve finale op bezoek bij FC Nantes leidt het met 1-0.

21.35 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 0-3
Hekkensluiter ADO Den Haag gaat op eigen veld kansloos onderuit tegen Heracles Almelo, waar Mark Uth twee keer trefzeker is.

21.33 uur: RUSTSTAND VITESSE - AZ 0-2
Een verrassende tussenstand halverwege bij het duel tussen Vitesse en AZ, waar de bezoekers met 2-0 leiden. Patrick van Aanholt (eigen doelpunt) en Aron Jóhannsson zorgen voor de goals.

21.27 uur: GOAL VITESSE - AZ: 0-2
Aron Jóhannsson maakt het tweede doelpunt namens AZ op bezoek bij Vitesse. De spits profiteert van slecht verdedigen bij Vitesse en lobt de bal over doelman Piet Velthuizen.

21.05 uur: GOAL FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Al na vijf minuten opent Zlatan Ibrahimovic op schitterende wijze de score. De Zweedse spits is van zo'n dertig meter trefzeker na een slechte uittrap van doelman Rémy Riou (zie video). Het is de 350ste treffer van Ibrahimovic in zijn loopbaan (club en land).

21.04 uur: GOAL VITESSE - AZ: 0-1
Vitesse komt in eigen huis op achterstand tegen AZ. Patrick van Aanholt werkt een voorzet van Roy Beerens met zijn zwakkere rechterbeen in eigen doel. Als de Vitesse-linksback de bal had laten gaan was Steven Berghuis er als de kippen bij geweest om binnen te tikken.

21.00 uur: GOAL ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 0-3
Mark Uth beslist de wedstrijd. De Duitse spits maakt zijn tweede van de avond.

21.00 uur: AFTRAP FC NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN
Paris Saint-Germain start met Gregory van der Wiel en voormalig Eredivisionisten Alex (ex-PSV), Maxwell en Zlatan Ibrahimovic (beiden ex-Ajax) in de basis aan het uitduel met FC Nantes in de halve finale van de strijd om de Coupe de la Ligue.

20.45 uur: AFTRAP VITESSE - AZ
AZ trapt af of bezoek bij Vitesse in de Gelredome. De Arnhemmers nemen bij een overwinning de koppositie over van Ajax, dat donderdagavond thuis aantreedt tegen FC Groningen.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Ibarra, Havenaar, Piazon.
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.

20.33 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE - FEYENOORD 1-2
Dankzij doelpunten van Lex Immers en Samuel Armenteros voor rust wint Feyenoord het uitduel met Roda JC Kerkrade, waar alleen Anouar Kali (strafschop) tot scoren komt. De Rotterdammers komen daardoor op gelijke hoogte met nummer drie FC Twente, dat nog twee duels tegoed heeft.

20.32 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 0-2
Hekkensluiter ADO Den Haag staat halverwege in eigen huis met 2-0 achter tegen Heracles Almelo, waar Bryan Linssen en Mark Uth trefzeker zijn.

20.21 uur: GOAL ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 0-2
Mark Uth verdubbelt de voorsprong van Heracles Almelo dankzij een rake kopbal.

20.17 uur: GOAL RODA JC KERKADE - FEYENOORD: 1-2
Na lang aandringen heeft Roda JC de aansluitingstreffer waar het al de hele tweede helft naar op zoek was. Anouar Kali benut een door Lex Immers veroorzaakte strafschop.

19.48 uur: GOAL ADO DEN HAAG – HERACLES ALMELO 0-1
Bryan Linssen zorgt al na twee minuten voor de voorsprong van Heracles Almelo.

19.46 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – HERACLES ALMELO
Met de van SC Heerenveen gehuurde Yanic Wildschut nog altijd niet in de wedstrijdselectie is hekkensluiter ADO Den Haag begonnen aan het thuisduel met Heracles Almelo. Aanvaller Michiel Kramer keert terug in het elftal ten koste van Danny Bakker.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Meijers; Holla, Alberg, Van Haaren; Schet, Kramer, Van Duinen.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth, Linssen.

19.30 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKADE - FEYENOORD 0-2
Kort na de treffer van Samuel Armenteros fluit scheidsrechter Danny Makkelie voor het rustsignaal. Feyenoord stevent in Kerkrade af op de tweede zege van 2014.

19.28 uur: GOAL RODA JC KERKADE - FEYENOORD: 0-2
Na een hele reeks mogelijkheden voor Feyenoord en één hele grote kans voor Roda JC nemen de Rotterdammers vlak voor rust verder afstand dankzij Samuel Armenteros, die zijn eerste Eredivisiegoal voor Feyenoord maakt.

18.57 uur: GOAL RODA JC KERKADE - FEYENOORD: 0-1
Lex Immers zet Feyenoord met een schuiver in de verre hoek op voorsprong na matig uitverdedigen van Ard van Peppen. Eerder was Graziano Pellè al dicht bij de openingstreffer.

18.44 uur: AFTRAP RODA JC KERKADE - FEYENOORD
Feyenoord en Roda JC Kerkrade zijn begonnen aan hun 22ste duel van deze competitie. Voor Roda-trainer Jon Dahl Tomasson is het een weerzien met de club die hij als speler zeven jaar diende.

17.45 uur: RODA JC KERKRADE - FEYENOORD
De opstellingen voor het eerste Eredivisieduel van speelronde 22 zijn bekend. Roda JC Kerkrade start om 18.45 uur met de last minute-aankoop Anco Jansen in de basis. De van FC Groningen overgenomen Timo Letschert zit op de bank. Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft niets veranderd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ruben Schaken ontbreekt door een lichte nekblessure in de wedstrijdselectie.
Opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Kurto; Monteyne, Luijckx, Biemans, Van Peppen; Sutchuin, Donald, Kali; Hupperts, Shkurtaj, Jansen.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros, Pellè, Boëtius.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.