VI in een nieuw tenue

Reacties

De digitale kanalen van Voetbal International hebben een flinke opfrisbeurt gehad. Het oude tenue was toe aan vervanging en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In dit artikel leggen we uit wat er is veranderd op VI.nl en in onze apps. 

VI in een nieuw tenue
© Barry Masterson

Design

Het eerste wat opvalt, is het nieuwe gezicht van VI. Het is frisser en overzichtelijker geworden. Belangrijke onderdelen als video en PRO, waarover later meer, zijn nu makkelijker te vinden.

We hebben ook aan de verschillende type VI-bezoekers gedacht. Kom je één of twee keer per dag, dan vind je op onze voorpagina de belangrijkste verhalen. Ben je een nieuwsjunkie en wil je alles lezen, dan is de Net Binnen-lijst met de laatste berichten op tijd gesorteerd iets voor jou.

Sneller

Bij VI zijn we vaak de eerste met het laatste nieuws, maar de laatste jaren merkt onze lezer dat niet altijd. De techniek om berichten écht snel te brengen was verouderd. Met enige trots kunnen we zeggen dat het vanaf vandaag seconden duurt in plaats van minuten voordat het nieuws onze lezers bereikt.

In de app hebben we de snelheid van pushberichten zelfs iets terug moeten schroeven, omdat een doelpunt daar eerder verscheen dan via digitale televisie.

Uitgebreid Matchcenter is terug

'Vroeger' was ons Matchcenter voor veel lezers dé reden VI.nl te raadplegen. Die goudmijn is in de loop der jaren verdwenen, maar nu weer helemaal terug in de vorm van Wedstrijden en Competities. Wil je met een paar drukken op de knop zien hoeveel doelpunten Dolberg heeft gemaakt, hoeveel prijzen PSV heeft gewonnen of wie er in de basis staat bij Real Madrid, dan kunnen we nu gelukkig weer zeggen dat VI compleet is.

Mijn VI

Ook kun je voortaan in al onze apps via 'Mijn VI' uw persoonlijke voorkeur qua club, speler en competitie instellen. We hebben vooral gekeken naar wat de gebruiker prettig vindt. Maak een gratis account aan op VI.nl, waarmee je ook kunt reageren onder artikelen.

VI PRO

Van de Telstar-kleedkamer tot de halfspaces van Pep Guardiola. Met PRO gaat VI dieper. Op dit digitale platform vindt de voetballiefhebber uitgebreide analyses, cultverhalen, opinies, exclusieve videoformats en de beste verhalen uit het magazine.

Een abonnement op PRO kost 5 euro per maand. Maar omdat je ook geen fiets koopt waar je nog niet op hebt gereden, kun je PRO eerst uitproberen. Ingelogde mensen kunnen een klein aantal PRO-artikelen per maand gratis lezen. PRO-lezers kunnen tevens in gesprek gaan met de schrijvers.

Nieuwe huisregels

We hechten veel waarde aan de trouwe groep lezers die zich mengt in de reacties onder artikelen. Omdat we het graag beschaafd houden en voetbalinhoudelijk het gesprek met elkaar aan willen gaan, hebben we de huisregels aangescherpt.

Wat is er niet meer?

Niet geheel onbelangrijk om te vermelden: we hebben ook afscheid genomen van functionaliteiten.
- De zoekbalk is er niet meer. Die werd op de vorige site zo weinig gebruikt, dat we een verhuizing naar het nieuwe platform niet noodzakelijk achten.
- De nieuwsbrief kan tijdelijk niet verstuurd worden. Wordt aan gewerkt!
- Op VI.nl/PRO hebben we de afgelopen maanden getest met het rangschikken van verhalen via de edities van het magazine. Wat bleek was dat jullie de beste verhalen uit het blad bijna altijd vonden via een andere weg. Daarom delen we verhalen nu in per categorie. Zodat de liefhebber van interviews snel zijn interviews kan vinden en de liefhebber van cult zijn cultverhalen.

We zijn erg benieuwd wat jullie van onze nieuwe site en apps vinden. Geef je reactie onder dit artikel of stuur een mail naar nieuws@vi.nl. Mede op basis van de ontvangen feedback zullen we onze digitale podia steeds blijven verbeteren en doorontwikkelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.