VI EK Live: Andries Jonker te gast, laatste halvefinalisten worden bekend

Reacties

Nog maar zes landen maken kans op de EK-titel. In onze talkshow VI EK Live blikken we zaterdag vanaf 10.00 uur terug op de eerste kwartfinales van vrijdagavond én vooruit op de wedstrijden van zaterdag, waaruit de laatste twee halvefinalisten komen.

VI EK Live: Andries Jonker te gast, laatste halvefinalisten worden bekend

Te gast is Andries Jonker, die aan de vooravond staat van een derde seizoen bij Telstar. In het verleden werkte de oefenmeester natuurlijk veelvuldig samen met Louis van Gaal, die door velen wordt gezien als de ideale nieuwe Oranje-bondscoach. Ook VI's buitenlandsvoetbalexpert Süleyman Öztürk schuift aan.

Zondag is trouwens Johan Derksen te gast. De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International was in totaal 38 jaar in dienst en zal ongetwijfeld zijn ongezouten mening geven over tal van actualiteiten in de voetbalwereld.

Ook op 6, 7, 8, 11 en 12 juli is er een VI EK Live. De talkshow wordt vanaf 10.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 130.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

SPOORBOEKJE VAN ZATERDAG 3 JULI

Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Denemarken
Denemarken

• De Tsjechen zijn gewaarschuwd: sinds 1996 werd de Oranje-beul na het elimineren van Nederland in de knock-outfase direct zelf uitgeschakeld. Het overkwam achtereenvolgens Frankrijk, Italië, Portugal en Rusland.

• Denemarken maakte de afgelopen twee duels vier doelpunten en kan de eerste EK-ploeg worden die dit drie keer op rij voor elkaar krijgt. Langzaam dringt de vraag zich op of de Scandinaviërs de ultieme stunt van 1992 kunnen herhalen. Tijdens dat voor de Denen magische toernooi wonnen ze de eerste twee wedstrijden namelijk ook niet.

• Bij Tsjechië - Denemarken denk je natuurlijk ook meteen aan EURO 2004, toen de Denen met 3-0 werden uitgeschakeld in de kwartfinale. Met twee treffers was Milan Baros toen de grote man bij de Tsjechen. Dit toernooi kan Patrik Schick met zijn vier goals in zijn voetsporen treden. Nu Cristiano Ronaldo is uitgeschakeld kan de Tsjech ook een aanval doen op de topscorerstitel

• Op 15 november 2016 stonden deze teams voor het laatst tegenover elkaar, in vriendschappelijk verband. Nicolai Jørgensen bepaalde toen de eindstand op 1-1 na de openingstreffer van Antonín Barák.

Oekraïne
Oekraïne
0 - 4
Engeland
Engeland

• Ongelooflijk maar waar: Engeland boekte tegen Duitsland pas zijn tweede knock-outzege ooit op een EK, de strijd om het brons in 1968 niet meegerekend. Tussen triomf nummer één en twee zat 25 jaar, nu kunnen er vijf dagen tussen zitten.

• De formatie van bondscoach Andriy Shevchenko ging als de op drie na beste nummer drie met de hakken over de sloot door, waarna het Zweden versloeg. Portugal werd vijf jaar geleden na een magere groepsfase Europees kampioen, dus schrijf de Oost-Europeanen niet zomaar af.

Engeland en Oekraïne hebben een historie met elkaar op het EK. Negen jaar geleden troffen beide teams elkaar in de groepsfase en trokken The Three Lions aan het langste eind door een goal van Wayne Rooney. Oekraïne voelde zich toen bestolen omdat een inzet van Marko Devic die de lijn zou zijn gepasseerd niet werd erkend als treffer. Shevchenko was toen nog speler en kan nu dus revanche nemen.

Als enige van de kwartfinalisten kreeg Engeland dit EK nog geen enkele treffer om de oren. Nog nooit werd een land Europees kampioen met louter clean sheets.

PRO-tip

VI's Geert-Jan Jakobs verbleef vorige week in het spoor van de Deense nationale ploeg. Het vertrouwen is in elk geval groot bij de kampioen van 1992. Lees hier de reportage.

Bekijk hier de meest recente uitzending terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.