VI 26: Feyenoord, Kluivert, Suriname en Van Basten

Op de cover van de nieuwe Voetbal International prijkt Giovanni van Bronckhorst, de trainer die nieuw optimisme moet brengen bij Feyenoord. Ook sprak VI met Patrick Kluivert.

VI 26: Feyenoord, Kluivert, Suriname en Van Basten

VI's Martijn Krabbendam schrijft in de nieuwe uitgave hoe talenten als Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena tóch bij Feyenoord willen blijven. Zij zien onder Van Bronckhorst nieuwe kansen. 'Ik wil pas weg met een goed gevoel en dat heb ik aan vorig seizoen niet overgehouden. Je kunt een transfer nooit helemaal uitsluiten, maar ik kan je zeggen dat het niet mijn ambitie is Feyenoord te verlaten', zo stelt Vilhena.

Deze week verschijnt ook de tweewekelijkse column van Marco van Basten. Hij zat onlangs bij de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus, en daar vielen hem enkele dingen op. De voormalig topspits schrijft over onder meer tijdrekkende spelers, theaterstukjes en herhalingen op grote schermen.

Verslaggever Simon Zwartkruis trok voor VI op Reis onlangs naar Suriname, om daar te zien hoe het bondscoach Dean Gorré verging in de WK-kwalificatiereeks. De droom van de trainer en het land spatte uiteen tegen Nicaragua, maar er is hoop. 'Telkens als Royston Drenthe van telefoonnummer wisselt, stuurt hij me die meteen toe. Royston wil erbij zijn als het zover is. En zo zijn er steeds meer. Tientallen jongens uit de Eredivisie staan te trappelen om mee te doen', aldus Gorré.

Ook vertelt Patrick Kluivert aan Freek Jansen over zijn werk op Curaçao én zijn ambities. De ex-Ajacied is als bondscoach met het eiland nog volop in de race om het WK 2018 te halen, maar denkt ook alvast aan de toekomst. 'Ooit wil ik trainer van Ajax worden.'

Marco Timmer was namens VI bij de allereerste profclub die begon aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanwege de vroege verplichtingen in de voorronde van de Europa League begon Go Ahead Eagles al afgelopen zaterdag met trainen. Over hoe heden in Deventer samenkomt met het verleden.

Verder deze week in VI onder meer:
- De wedstrijd: Brazilië - Venezuela
- Columns Ronald Waterreus, Tom Knipping en Süleyman Öztürk
- Interview met John van 't Schip
- Marina Granovskaia, de machtigste vrouw in het voetbal
- Anno 1996: VVV-Venlo
- Bankzitters: Wim en Hans Anker
- Frans Bouwmeester, topscout op de weg terug
- 50 jaar Voetbal International: Oranje en het rampjaar 1990
- De boterhoofdbobo's van de FIFA
- De volledige programma's van de Eredivisie en Jupiler League
- Balverliefd: voormalig trainer Sandor Popovics
- Kevin De Bruyne, meer Nederlander dan Belg
- Landgenoten: Richard Arends
- Jorge Sampaoli is de Marcelo Bielsa van de armen
- WK vrouwen: de gekte in Vancouver
- Persoonlijk: Rens van Eijden
- Abonnee: Harrie Hellegers

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 26 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's