VI 11: Dost, Ramselaar, Tagliafico en een stammenstrijd in Rotterdam

Reacties

Ondanks zijn duizelingwekkende statistieken bij Sporting Lissabon wacht Bas Dost (28) nog altijd op zijn doorbraak in het Nederlands elftal. Met de eerste interlands onder bondscoach Ronald Koeman in aantocht, is de grote vraag hoe de aanval van Oranje zal worden ingevuld. Dost heeft meer te vrezen van het systeem dan van zijn concurrenten in de spits.

VI 11: Dost, Ramselaar, Tagliafico en een stammenstrijd in Rotterdam
VI 11 in vogelvlucht:
- Fenomeen Bas Dost
- Bart Ramselaar: 'Team blijft het toverwoord'
- Rob Westerhof: 'Zaakwaarnemers hebben van voetbal een veiling gemaakt'
- Feyenoord en de stammenoorlog over een superstadion
- Ziel en Zaligheid: Guram Kashia
- Nicolás Tagliafico, Argentijnse passie in Amsterdam
- Willem II: strijd en leeuwenmoed
- Thomas Verhaar helpt Sparta omhoog
- Roda JC en het wrange loon van het verleden
- Tom Beugelsdijk: 'Voor iedere wedstrijd denk ik aan Theo Bos'
- Sander van de Streek, winnaar van FC Utrecht
- Reza Ghoochannejhad: 'Ik zal Iran altijd verdedigen'
- Jupiler League: Cultclub Telstar durft weer aan de Eredivisie te denken
- Vitesse vaart Russische koers met keuze voor Leonid Slutsky
- Columns Arnold Bruggink, Nico Dijkshoorn en Süleyman Öztürk

Eindelijk is het hoofdpijndossier van de linksbackpositie bij Ajax opgelost. In korte tijd maakt Nicolás Tagliafico (25) indruk in Amsterdam. Vol overgave laat de vleugelverdediger zich gelden, met een imponerende mix van meedogenloosheid en spelintelligentie. De introductie van een Argentijnse voetbalverslaafde aan de hand van zijn acht gezichten.

PSV kreeg afgelopen weekend een ongenadig pak slaag van Willem II (5-0). Het was de eerste nederlaag in de competitie met Bart Ramselaar in de basis. De 21-jarige middenvelder knokte zich terug in het elftal nadat zijn stormachtige ontwikkeling dit seizoen even hard als plotseling was gestopt. Hoewel de dreun in Tilburg hard aankwam, maakt Ramselaar zich met PSV op voor zijn eerste kampioenschap.

In Rotterdam-Zuid zijn alle ogen gericht op de bekerfinale. Het winnen van de dennenappel zou het seizoen van de regerend landskampioen nog enigszins kleur kunnen geven. Intussen ligt is er achter de schermen een ware stammenoorlog losgebarsten met als inzet De Kuip.

Hij was een drop-out, vulde zijn vrije uurtjes achter de Playstation en wilde nog wel eens gaan eten bij een fastfoodrestaurant. Met de geboorte van dochter Alessandra veranderde het leven van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia (30) drastisch. Niet alleen werd hij een zorgzame vader, maar ook een studiebol én een ware levensgenieter. 'Ik wil er alles uithalen.'

Klap na klap incasseert de Eredivisie. Van trotse nummer acht vol kroonjuwelen tot teleurstellende nummer veertien met plastic velden. Waar gaat het heen met onze hoogste competitie? VI trekt door de skyboxen op zoek naar antwoorden en oplossingen. Deze week aflevering vijf: Sparta-voorzitter Rob Westerhof. Makelaars zijn volgens hem schuldig aan de sportieve neergang. 'Zaakwaarnemers hebben van voetbal een veiling gemaakt.'

VI 11: Oranje zoekt de nieuwe spits, ontdekkingsreiziger Kashia

Voor veel spelers is de stap van de Jupiler League naar de Eredivisie te groot. Niet voor Sander van de Streek. De 24-jarige middenvelder verruilde SC Cambuur voor FC Utrecht en heeft zich geruisloos in de basis gespeeld. Met zeven doelpunten en zes assists is hij een belangrijk wapen in de strijd om plek zes.

Na de nederlaag tegen directe concurrent Sparta Rotterdam koerst Roda JC Kerkrade af op een tweede degradatie in vier jaar. De Limburgse club wil dit seizoen zo graag eens verstandig beleid voeren, maar een beloning is niet in zicht. Achter de schermen neemt de stress toe. VI peilt de stemming in het Parkstad Limburg Stadion. Over een briesende directeur, een teleurgestelde adviseur en een zoekende trainer.

Reza Ghoochannejhad woont en voetbalt in het rustige Friesland, maar een paar keer per jaar gaat hij op in de mallemolen als international van Iran. Hij vertelt aan VI over zijn wereld vol contrasten.

Na een zwaar jaar beleven ADO Den Haag en Tom Beugelsdijk dit seizoen allebei een revival. De verdediger vertelt over zijn band met de club, de stad en het leven als een bekende Hagenees.

Als sluitstuk van een inktzwarte week, waarin de spanning in Tilburg een kookpunt bereikte, deelde Willem II doodleuk een ongekend pak rammel uit aan PSV. De ploeg gooide na het vertrek van trainer Erwin van de Looi alle schroom van zich af, interim-trainer Reinier Robbemond mag de komende weken de handhavingsklus gaan klaren. Daarmee zou de rust bij Willem II – in ieder geval voor even – terug zijn.

Jarenlang was er kritiek op de eigenaarsconstructie bij Vitesse. Alexander Chigirinskiy stak honderdveertig miljoen euro in de club maar liet zich nooit zien op de eretribune. Met de aanstelling van trainer Leonid Slutsky gooien de Russen eindelijk hun kaarten op tafel.

Het is bijna veertig jaar na de degradatie met Louis van Gaal in de gelederen. Zo lang al is Telstar niet meer te bewonderen in de Eredivisie. Maar bij de cultclub uit Velsen-Zuid valt voor het eerst sinds jaren het woord Eredivisie weer eens. 'Er gebeuren enge dingen', omschrijft trainer Mike Snoei de sfeer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.