VfB Stuttgart rondt onderzoek naar Mislintat af

Reacties

VfB Stuttgart heeft het onderzoek naar Sven Mislintat afgerond. De Duitse club onderzocht de transfers die de club met makelaarskantoor AkA Global deed, naar aanleiding van het onderzoek dat Ajax naar Mislintat instelde. Stuttgart concludeert achteraf dat de handelswijze van Mislintat niet de schoonheidsprijs verdiende, maar niet dusdanig was dat verdere acties nodig zijn.

VfB Stuttgart rondt onderzoek naar Mislintat af

Mislintat kwam in opspraak omdat hij samen met Arthur Beck van AkA Global de transfer van Borna Sosa naar Ajax deed. Achteraf bleek dat Beck en Mislintat beiden aandeelhouder zijn van databedrijf Matchmetrics, waardoor ze zakenpartners van elkaar zijn. Dat schuurt met de regels waar een beursgenoteerd bedrijf zich aan moet houden.

Stuttgart, waar Mislintat van 2019 tot 2022 werkzaam was als sportief directeur, kondigde aan alle transfers waar AkA Global bij betrokken was te gaan onderzoeken, maar heeft geen strafbare dingen ontdekt. 'We hebben dit onderzocht', zegt CEO Alexander Wehrle tegen Sky. 'Sven Mislintat heeft niemand die bij Stuttgart verantwoordelijk was geïnformeerd over de zakelijke relaties tussen AkA Global en Matchmetrics. Dat zou beter zijn geweest. We hebben alle transfers juridisch laten onderzoeken. Het externe juridische rapport komt tot de conclusie dat er geen schade geleden is. Daarom is dit hoofdstuk afgesloten.'

Kort nadat Ajax het onderzoek naar Mislintat instelde, werd de Duitse technisch directeur ontslagen wegens een gebrek aan draagvlak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.