Verzet verrast La Liga-baas niet: 'Wedden dat we naar Miami gaan?'

Reacties

Ondanks de grote weerstand tegen het voorstel is La Liga-voorzitter Javier Tebas ervan overtuigd dat het competitieduel tussen Girona en Barcelona eind januari wordt afgewerkt in Miami.

Verzet verrast La Liga-baas niet: 'Wedden dat we naar Miami gaan?'

Deze week meldde de Spaanse spelersvakbond nog fel gekant te zijn tegen het voornemen. Tebas raakt er niet van in de war. 'Ik durf voor 10.000 dollar te wedden dat de wedstrijd in Miami doorgaat', laat de uitgesproken bestuurder weten in gesprek met CNN.

'Ik wist dat dit voornemen voor onrust zou zorgen. We hebben het over een bedrijfstak waar veranderingen vaak op verzet stuiten. Maar het staat bijna vast dat we in Miami gaan spelen.'

Voordat het duel tussen Girona en Barcelona kan plaatsvinden in de Verenigde Staten moeten eerst nog onder meer de Spaanse bond, de FIFA, de UEFA, de CONCACAF (de Noord- en Midden-Amerikaanse confederatie) en de Amerikaanse voetbalbond toestemming geven.

Zeker in het geval van de FIFA is dat maar de vraag. President Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond vroeg zich afgelopen maand hardop af of het wel de bedoeling is dat Spaanse competitiewedstrijden worden gespeeld in de Verenigde Staten.

Het ferme 'nee' van spelersvakbond AFE tegen de plannen verrast Tebas niet. 'Ik ken deze organisatie een beetje en kan je garanderen dat veel mensen die publiekelijk aangeven tegen dit initiatief te zijn in werkelijkheid een voorstander zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.