Verzameling is compleet: Ancelotti schrijft historie

Reacties

Carlo Ancelotti heeft zichzelf een bijzondere primeur gezorgd door Real Madrid te loodsen naar de titel in La Liga. De 62-jarige Italiaan is de eerste trainer die in alle vijf de toonaangevende Europese competities landskampioen is geworden.

Verzameling is compleet: Ancelotti schrijft historie
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Espanyol
Espanyol

Ancelotti legde zijn verzameling aan in dienst van AC Milan, waarmee hij in 2004 beslag legde op de Scudetto. Daarna werd de oud-prof ook in Engeland (met Chelsea in 2010), Frankrijk (bij Paris Saint-Germain in 2013) en Duitsland (in dienst van Bayern München in 2017) kampioen.

Tot zaterdag ontbrak La Liga-titel op zijn cv, hoewel Ancelotti tussen 2013 en 2015 al voor Real Madrid werkte. Destijds kraaiden Atlético Madrid (2014) en Barcelona (2015) victorie. Een herkansing in de Spaanse top leek er niet meer in te zitten: Ancelotti werkte na zijn ontslag bij Bayern immers niet meer in de Europese top.

Real Madrid-preses Florentino Pérez zag vorig jaar in de tacticus echter de ideale persoon om zich te ontfermen over de erfenis van de vertrokken Zinedine Zidane. Ancelotti greep de herkansing met beide handen aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.