Vertrouwen in FC Twente-selectie: 'Directe versterking van binnenuit'

Reacties

FC Twente-trainer Marino Pusic moet zonder een injectie van de selectie de jacht op promotie naar de Eredivisie voortzetten. Het budget noch de wens is aanwezig bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Vertrouwen in FC Twente-selectie: 'Directe versterking van binnenuit'

De boodschap kwam met het geknars van aangedraaide duimschroeven. In de tweede seizoenshelft moet de grote winst voor FC Twente komen uit verbetering van het veldspel. 'De individuele kwaliteiten van onze spelers is beter dan dat wat het team voor de winterstop heeft laten zien', constateert technisch directeur Ted van Leeuwen. 'Dat kun je niet alleen bij de technische staf neerleggen, de spelers vervullen daar zelf ook een rol in. Je kunt wel blijven zeggen dat je aan elkaar moet wennen, maar op een gegeven moet het voetbal beter worden.'

Hoewel het voor FC Twente noodzaak is op korte termijn terug te keren in de Eredivisie, heeft de club volgens Van Leeuwen budget noch de wens om in januari veel versterkingen aan te trekken. 'Het huidige spelersmateriaal is in principe goed genoeg om te kunnen promoveren. Daarnaast houden we er rekening mee dat op een dag geblesseerde spelers als Haris Vuckic terugkeren. Dan praat je over directe versterking van binnenuit', aldus Van Leeuwen, die zijn woorden met het nieuws over Oussama Assaidi zag worden onderbouwd.

De technisch directeur heeft meer redenen niet te tornen aan de selectie. 'Waar ik zeer tevreden over ben, is de atmosfeer in de selectie, we hebben een heel goede kleedkamer. Ik heb eerder meegemaakt dat één nieuwe speler de hele harmonie van een groep kan doorbreken. Daarom zijn we nu ook kieskeurig. Alleen als zich een significante versterking aandient, zullen we daar serieus naar kijken.'

Lees hier een uitgebreid interview met Peet Bijen, die onder meer vooruitkijkt naar de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.