Vertrokken Duitse smaakmaker is Roda JC voor eeuwig dankbaar

Reacties

Patrick Pflücke vervolgt zijn loopbaan bij Servette FC. De 25-jarige Duitser vertrekt transfervrij bij Roda JC Kerkrade en is de Limburgers dankbaar dat ze hem de kans gaven.

Vertrokken Duitse smaakmaker is Roda JC voor eeuwig dankbaar
© Pro Shots

Pflücke tekende twee jaar geleden bij Roda, nadat zijn loopbaan in Duitsland in het slop was geraakt. De voomalig jeugdspeler van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund hoopte bij KFC Uerdingen zijn doorbaak in het Duitse betaald voetbal te beleven, maar voelde zich niet op zijn plek bij de club uit de Derde Bundesliga. 'Achteraf had ik bij BVB moeten blijven voor ik de volgende stap maakte. Het voelt als twee verloren jaren', vertelt Pflücke in een interview met Transfermarkt.

Als veertienjarige zaten clubs als Barcelona, Internazionale en Manchester United nog achter hem aan, maar een avontuur in het buitenland was op jonge leeftijd geen optie voor hem. Hij debuteerde in 2014 op achttienjarige leeftijd ook voor Mainz in een competitieduel met Bayern München, maar een doorbraak bleef uit. Die kwam er pas toen hij zes jaar later op 23-jarige leeftijd het alsnog (vlak) over de grens zocht en bij Roda in een 'oase' terechtkwam, zoals hij het zelf zegt.

In Kerkrade hervond Pflücke het plezier in het voetbal. 'Roda bood me alles wat ik daarvoor miste.' Het vertrouwen van trainer Jürgen Streppel en de positieve ontvangst van de fans zorgden ervoor dat hij zichzelf weer kon zijn en zich ontwikkelde als voetballer en als mens. 'Daar ben ik de hele club voor altijd dankbaar voor. Zonder Roda weet ik niet waar ik nu had gestaan. Ik ben heel blij dat ik een tweede kans kreeg, want dat is in de huidige tijd niet vanzelfsprekend.'

Pflücke toonde in de Keuken Kampioen Divisie weer het talent dat hem als jonge speler al werd toegedicht. Afgelopen seizoen was de voormalige jeugdinternational van Duitsland een van de smaakmakers in de Eerste Divisie met veertien goals en dertien assists. Het resulteerde in interesse uit de Eredivisie, maar Zwitserland wordt zijn volgende halte. Bij Servette FC wil Pflücke zich verder ontwikkelen. Hij tekende een contract tot medio 2024 bij de nummer zes van de Super League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.