Vertrek met slaande deuren leidt tot statement Telstar

Reacties

Het vertrek van Piet Buter bij Telstar is allerminst geruisloos verlopen. De opgestapte technisch directeur haalde in de regionale media hard uit naar algemeen directeur Pieter de Waard, die zich mede daardoor genoodzaakt zag met een officieel statement te komen.

Vertrek met slaande deuren leidt tot statement Telstar

In gesprek met NH Media had Buter flink uitgehaald naar De Waard (foto). Onder meer het opnieuw afgeslankte spelersbudget kwam ter sprake. 'Op een gegeven moment zak je door de ondergrens. Het is te weinig om een goede groep bij elkaar te krijgen', aldus Buter.

De Waard ontkent in het statement dat er sprake is van financiële problemen, maar erkent wel dat er bijgestuurd moest worden. 'Alle kostenposten waaronder het spelersbudget zijn weer geschaafd. Niet iedereen heeft de consequenties daarvan geaccepteerd. Verreweg de meeste mensen betrokken bij de club echter wel. When the going gets tough, the tough get going. Dus blijf alsjeblieft ook aan boord. Wij blijven hier bij de club gezamenlijk, ook met sponsors, vrijwilligers, founders, supporters en andere direct betrokkenen de schouders eronder zetten. Wij stonden voor hetere vuren', aldus De Waard in de verklaring.

Volgens Buter was het spelersbudget niet het enige probleem, er was ook sprake van een conflict over de zoektocht naar de opvolger van coach Mike Snoei. Buter: 'Hij zei dat hij de nieuwe trainer zelf ging benoemen. Ik mocht nog wel adviseren, maar dat slaat nergens op. Dan moet je geen technisch directeur aannemen.'

Tevens had Buter kritiek op de mentaliteit van De Waard. 'Hij wil een cultclub en vindt het helemaal niet erg als wij onderaan eindigen, want wij kunnen toch niet degraderen. Dat is een andere instelling dan die ik heb. Ik wil toch proberen om mee te doen en te winnen. Het is logisch dat dat niet altijd lukt als je het kleinste budget hebt. Maar het gaat toch om winnen en voetbal en als dat niet lukt heeft het geen zin meer.'

Het afgelopen seizoen werd Telstar teleurstellend vijftiende. Het jaar daarvoor had de cultclub iedereen nog verbaasd door zesde te worden. De Waard was de voorbije periode ook al in het nieuws omdat hij een gooi deed naar het KNVB-voorzitterschap.

Lees hier het hele statement van Telstar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Telstar
Meer over Telstar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.