Vertonghen: 'Ik beslis in maart of april over toekomst'

Reacties

Jan Vertonghen beslist volgend jaar pas over zijn toekomst als profvoetballer. De focus ligt in eerste instantie op het EK in Duitsland, waar België zich voor geplaatst heeft.

Vertonghen: 'Ik beslis in maart of april over toekomst'
© Pro Shots

Vertonghen is 36 jaar en zijn leeftijd werd vaak benoemd als argument waarom er doorgeschakeld zou moeten worden. Toch blijft de verdediger een rots in de branding voor België. 'Leeftijd was een makkelijk excuus voor mijn mindere periode, maar ik ben blij dat dat nu geen issue meer is. Ik weet ook wel dat als er weer een volgende minder moment komt, het excuus leeftijd weer aangegrepen zal worden. Daar moet ik mee omgaan', zegt Vertonghen op een persconferentie.

'In maart of april zal ik beslissen over mijn toekomst, dat is nu nog niet aan de orde. Ik probeer zo fit mogelijk te blijven. Maar op dit moment gaat alles goed bij de nationale ploeg en bij Anderlecht en voel ik de passie voor het spelletje nog altijd.'

Dat Vertonghen 'oud' is, heeft ook voordelen. 'Er zijn ook gasten die mij spontaan dingen komen vragen. Ik zat naast Keita op het vliegtuig van Oostenrijk naar België en hij was een documentaire aan het kijken over voetbal. Plots zette hij die af en begonnen we een heel fijn gesprek over voetbal. Het ging over de Belgische competitie, mijn ervaringen in de Premier League... Heel leuk.'

Vertonghen doorliep de jeugdopleiding van Germinal Beerschot en Ajax en vertrok na zijn doorbraak in Amsterdam naar Tottenham Hotspur. Daarna speelde Vertonghen voor Benfica en inmiddels is Anderlecht zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.