Verrassende uitglijder maakt einde aan superserie van Manchester City

Reacties

Manchester City heeft zich zaterdag voor de tweede keer in dit seizoen verslikt in Southampton. Daarmee komt er voor de koploper van de Premier League een einde aan een imponerende zegereeks.

Verrassende uitglijder maakt einde aan superserie van Manchester City
Southampton
Southampton
1 - 1
Manchester City
Manchester City

City had de laatste twaalf competitiewedstrijden op rij allemaal gewonnen en zette daarmee flinke stappen richting een volgende landstitel. De ploeg van Pep Guardiola leek simpelweg ongenaakbaar, maar Ralph Hasenhüttl en zijn mannen vonden een manier om City een halt toe te roepen. The Saints zijn daarmee een voorbeeld voor alle andere ploegen in de Premier League: Southampton hield City eerder dit seizoen in het Etihad Stadium immers al op 0-0.

In het St. Mary's Stadium maakte Southampton het de ploeg van Guardiola zaterdag opnieuw erg moeilijk. De gastheer begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de zevende minuut op voorsprong via Kyle Walker-Peters, die combineerde met Nathan Redmond en hard raak schoot. Een doelpunt van Southampton-spits Armando Broja werd even later afgekeurd vanwege buitenspel.

City kreeg hierna gerust wel zijn kansen, waarbij de grootste voor Raheem Sterling was. Hij schoot van dichtbij op het lijf van Southampton-doelman Fraser Forster. De echte overtuiging ontbrak echter in de eerste helft bij City, dat voor het tweede bedrijf een tandje bijschakelde. Dat wil niet zeggen dat Southampton helemaal niet meer in het stuk voorkwam: Broja werd net voordat hij wilde uithalen van de bal gezet en kopte uit de corner die volgde op de paal.

Hierna werd de thuisploeg naar achteren gedrukt. De gelijkmaker kon simpelweg niet uitblijven en deze goal viel na ruim een uur, toen Aymeric Laporte uit een vrije trap van Kevin De Bruyne raak kopte. City wilde meer en De Bruyne raakte met een prachtig schot de paal, waarna ook de kopbal van Gabriel Jesus op het aluminium belandde. Verder kwam City niet, ook omdat de VAR weigerde om een vermeende overtreding van Oriol Romeu op De Bruyne te bestraffen met een penalty, en dus liet City voor het eerst sinds 30 oktober weer eens punten liggen in de competitie.

Liverpool krijgt zondag de kans om de achterstand op City te verkleinen tot negen punten. De nummer twee van de ranglijst, die op het moment twee duels minder heeft gespeeld dan City, neemt het zondag in Londen op tegen Crystal Palace.


de doelpunten in beeld


Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.