Verontrustende woorden Scaloni: selectie Argentinië mogelijk gewijzigd

Reacties

Argentinië bekrachtigde de status van titelkandidaat op het WK woensdag via een indrukwekkende oefenzege op de Verenigde Arabische Emiraten, maar niet alles loopt op rolletjes bij de Zuid-Amerikaanse grootmacht. Bondscoach Lionel Scaloni sluit niet uit dat hij nog moet sleutelen aan zijn selectie.

Verontrustende woorden Scaloni: selectie Argentinië mogelijk gewijzigd
© Pro Shots

'We hebben wat zorgen', erkende Scaloni in de Argentijnse media. 'We hebben nog een paar dagen om onze spelerslijst te bepalen. We kunnen veranderingen aanbrengen, hopelijk is dat niet nodig, maar de kans bestaat. Er waren vandaag meerdere spelers die niet bij de wedstrijdselectie zaten omdat ze niet fit genoeg waren of omdat het een risico was om ze in te zetten.'

Cristian Romero, Nicolás González, Alejandro Gómez en Paulo Dybala zaten niet bij de selectie voor de oefenwedstrijd. Marcos Acuña kampt met een liesblessure, maar deed een helft mee om te testen wat hij aankan. De Argentijnse pers speculeert na de uitspraken van Scaloni direct voor welke spelers het WK mogelijk gevaar loopt. Het zou voornamelijk gaan om González (spierblessure) en Acuña.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

González (Fiorentina) is op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar en zou vervangen kunnen worden door Ángel Correa, die door TyC Sports wordt gezien als de eerste optie om een probleem in de voorste linie op te lossen. De eventuele vervanging van Acuña, die meestal uitkomt als linksback en de hele linkerkant kan bestrijken, is een wat groter vraagteken. Facundo Medina (Lens) is een centrale verdediger met ervaring als linksback en wordt genoemd als optie.

Als Argentinië de selectie wil aanpassen, moet dat 24 uur voor de eerste WK-wedstrijd van het land gebeuren. Dinsdag om 11.00 uur speelt de tweevoudig wereldkampioen tegen Saoedi-Arabië. Scaloni zei niet te kunnen garanderen dat al zijn spelers fit genoeg zullen zijn voor het WK. 'Je moet altijd voorzichtig zijn. Dat is waarom sommige spelers niet meededen en we goed hebben opgelet hoeveel minuten iedereen speelde. Het was een aparte wedstrijd. Je wilt altijd dat spelers alles geven. Je kunt niet zeggen dat ze hun been moeten terugtrekken.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.