Vermaelen voorkomt averij Arsenal met laat doelpunt

Thomas Vermaelen voorkwam puntenverlies van Arsenal. Diep in blessuretijd moesten Newcastle United en doelman Tim Krul het hoofd alsnog buigen (2-1).

Newcastle United maakte in de eerste helft in het Emirates Stadium de hoge klassering op de ranglijst waar. Arsenal kwam niet aan zijn sterke spel van de laatste weken toe en keek na veertien minuten zelfs tegen een achterstand aan.

Uit een aanval, die werd ingeleid door een fout van Thomas Vermaelen, verraste Hatem Ben Arfa na een knappe individuele actie met een schot in de korte hoek Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong. Direct vanaf de aftrap deed Arsenal wat terug. Na een voorzet van Theo Walcott draaide Van Persie knap weg van zijn directe tegenstander Mike Williamson en passeerde hij zijn collega-international Tim Krul.

De Nederlandse doelman van Newcastle United voorkwam lange tijd meer tegentreffers. Onder andere maakte hij vroeg in de tweede helft pogingen van Tomas Rosicky en Van Persie onschadelijk.

Arsenal, dat aast op minimaal de derde plaats voor directe kwalificatie voor de Champions League, voerde gaandeweg de tweede helft de druk verder op. Newcastle United beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Dat pakte goed uit omdat Rosicky, Van Persie en Gervinho goede kansen onbenut lieten en Krul in de slotfase redde op een kopbal van Vermaelen.

Diep in blessuretijd maakte Vermaelen alsnog zijn fout uit de eerste helft goed. Van dichtbij tekende hij voor de zwaarbevochten, maar verdiende winnende treffer. Na de 2-1 raakten de gemoederen nog verhit, waarbij een ruzie tussen Van Persie en Krul opviel. Met de zege profiteerde Arsenal van de 1-0 nederlaag die nummer drie Tottenham Hotspur zaterdag leed bij Everton. De achterstand op de nummer drie bedraagt nog één punt. Newcastle United staat met 44 punten zesde in de Premier League. Foto: VI Images