Verloren beroepszaak Bendtner laat Olsen onberoerd

Door zijn gedrag tijdens het EK mist Nicklas Bendtner het WK-kwalificatieduel van Denemarken met Tsjechië. Voor bondscoach Morten Olsen is dat echter geen streep door de rekening.

Verloren beroepszaak Bendtner laat Olsen onberoerd

De UEFA bestrafte Bendtner naar aanleiding van een voorval tijdens het EK-duel met Portugal. De aanvaller deed zijn broek iets omlaag, nadat hij de 2-2 had gemaakt. Daardoor werd de naam van het wedkantoor Paddy Power zichtbaar, wat door de UEFA als ongeoorloofde reclame werd gezien.

Bendtner ging in beroep tegen de schorsing voor één wedstrijd en de boete van honderdduizend euro. Zonder resultaat, want de beroepscommissie van de UEFA kwam maandag tot hetzelfde oordeel en bevestigde de uitspraak van de tuchtcommissie.

De schorsing betekent dat Bendtner definitief niet beschikbaar is voor het WK-kwalificatieduel van Denemarken met Tsjechië op 8 september. Maar de spits kwam toch al niet voor in de plannen van bondscoach Olsen.

'Bendtner was niet geselecteerd, ook niet als zijn schorsing was komen te vervallen', zei Olsen. 'In het oefenduel met Slowakije leverde hij al niet genoeg strijd. Hij moet wedstrijden spelen om in vorm te komen, en dat is hij op dit moment niet.'

Bendtner staat nog onder contract bij Arsenal, maar komt bij The Gunners niet voor in de plannen van manager Arsène Wenger. Vorig seizoen speelde de aanvaller op huurbasis voor Sunderland. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's