Verlate vlucht Tuvalu draagt bij aan wrede uitschakeling Papoea-Nieuw-Guinea

Reacties

In groep B van de Pacific Games, een groot sportevenement in Oceanië, heeft zich een wel heel bijzondere ontknoping voorgedaan. Papoea-Nieuw-Guinea greep naast groepswinst doordat het doelsaldo lager was dan dat van Vanuatu. Een verlate vlucht van opponent Tuvalu heeft daar zeker niet bij geholpen.

Verlate vlucht Tuvalu draagt bij aan wrede uitschakeling Papoea-Nieuw-Guinea
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In groep B zaten Vanuatu, Papoea-Nieuw-Guinea en Tuvalu bij elkaar. Alleen de nummer één ging door. Papoea-Nieuw-Guinea en Vanuatu speelden gelijk tegen elkaar (1-1) en wonnen beide van Tuvalu. Op doelsaldo is Vanuatu eerste geworden. Dat land won immers met 6-0 van Tuvalu.

Papoea-Nieuw-Guinea heeft echter niet eens de kans gekregen om aan het doelsaldo te werken. Door een verlate vlucht, lukte het Tuvalu niet om op tijd te zijn voor het openingsduel met Papoea. En dus kreeg Papoea een reglementaire 3-0 overwinning toegekend. Met terugwerkende kracht heel zuur, want mede daardoor zit het toernooi er voor ze op.

© Wikipedia
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.