Verjaardag van Mbappé: maar één topspeler scoorde vaker voor zijn 24ste

Reacties

Twee dagen na de verloren WK-finale tegen Argentinië viert Kylian Mbappé zijn 24ste verjaardag. Een mooi moment om stil te staan bij zijn verbluffende prestaties op jonge leeftijd.

Verjaardag van Mbappé: maar één topspeler scoorde vaker voor zijn 24ste
© Pro Shots

Zo vroeg in zijn carrière heeft de Franse superster niet alleen al een wereldtitel op zak. Mbappé werd met AS Monaco en Paris Saint-Germain vijf keer kampioen in eigen land en werd al vier keer topscorer in de Ligue 1. Zijn doelpuntencijfers zijn duizelingwekkend. Dat wordt onderstreept door de statistiek die Opta deelt op zijn verjaardag.

Neymar is de enige speler die voorafgaand aan zijn 24ste verjaardag vaker heeft gescoord dan Mbappé. Het gaat om goals voor de nationale ploeg en goals in de Europese topcompetities. Neymar werd al snel een sterspeler bij de Braziliaanse nationale ploeg. De dertigjarige teamgenoot van Mbappé bij PSG had bovendien al snel veel impact bij Barcelona, dat hem in 2013 overnam van Santos.

Mbappé heeft met 253 goals voor zijn land en club vaker gescoord in deze fase van zijn carrière dan onder anderen zijn idool Ronaldo, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Drie van die 253 doelpunten maakte hij afgelopen zondag in de WK-finale met Argentinië. Met Karim Benzema en Thierry Henry staan nog twee andere Franse iconen hoog op dit elitelijstje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.