'Verhuizing naar Duitsland in de maak voor Van de Beek'

Reacties

Alles wijst erop dat Donny van de Beek zijn carrière zal gaan vervolgen in de Bundesliga. Verschillende betrouwbare Duitse media melden dat een overstap naar Eintracht Frankfurt in de maak is. Het gaat om een huurdeal, met daarbij een optie tot koop.

'Verhuizing naar Duitsland in de maak voor Van de Beek'
© Pro Shots

Van de Beek (26) zit op een dood spoor bij Manchester United, dat de middenvelder drieënhalf jaar geleden voor veertig miljoen euro overnam van Ajax. Tot een doorbraak op Old Trafford kwam het nooit. Van de Beek werd in zijn tweede seizoen al een halfjaar verhuurd aan Everton en liep vorig seizoen een zware knieblessure op.

De Nederlander is inmiddels weer fit, maar Erik ten Hag doet nauwelijks een beroep op hem. Dit seizoen staat de teller pas op 21 minuten, verdeeld over twee wedstrijden. Van de Beek deed twee minuten mee in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace en negentien minuten in de League Cup-wedstrijd tegen diezelfde tegenstander.

Eintracht Frankfurt biedt Van de Beek nu de kans om zijn loopbaan weer op de rails te krijgen. Volgens BILD, Sky en nog meer Duitse media is het de bedoeling dat de huidige nummer zeven van de Bundesliga Van de Beek voor de tweede seizoenshelft zal gaan huren van Manchester United. Daarbij moet een optie tot koop komen. Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano, die beweert dat er al een akkoord is bereikt tussen de betrokken partijen, ligt de koopsom in de zomer op vijftien miljoen euro. Het contract van Van de Beek bij United loopt nog tot medio 2025 door.

Eintracht Frankfurt is overigens ook nog actief in Europa. De Duitsers spelen in februari in de tussenronde van de Conference League en zouden het dan kunnen opnemen tegen Ajax, de oude werkgever van Van de Beek. Maandag wordt er geloot voor deze tussenronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.