Verguisde Newcastle-baas maakt status waar met harde ingreep

Reacties

Newcastle United is de eerste Premier League-club die zijn personeel met verplicht verlof heeft gestuurd. Volgens de clubleiding is de maatregel nodig om financieel de toekomst na de coronacrisis veilig te kunnen stellen.

Verguisde Newcastle-baas maakt status waar met harde ingreep
© Pro Shots

Via een speciale constructie moeten werknemers van Newcastle bij de overheid aankloppen voor bijdragen aan hun salaris. Tot eind april is het personeel verzekerd van honderd procent van het salaris, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. Het gaat puur om werknemers die zelf niet voetballen.

Deze beslissing levert Newcastle-eigenaar Mike Ashley (foto) nog meer kritiek op. De clubbaas is ook eigenaar van sportwinkelketen Sports Direct en moest in die hoedanigheid al door het stof na een storm van kritiek. Ashley meende dat zijn sportwinkels open moesten blijven tijdens de lockdown in Engeland en claimde in eerste instantie dat zijn winkels het volk voorzagen in een basisbehoefte. Dat leverde hem veel commentaar op in de media en binnen zijn bedrijf, waarna hij terugkrabbelde.

Bij een groot gedeelte van de Newcastle-aanhang ligt Ashley al langer onder vuur. De woede richting de zakenman werd vorige week alleen maar groter toen duidelijk dat Newcastle de bedragen voor seizoenkaarten voor het seizoen 2020/21 plotseling had laten afschrijven, ook al is het nog niet duidelijk hoe het seizoen eruit komt te zien. Bovendien vonden velen de timing uiterst ongelukkig vanwege de impact die de coronacrisis heeft op de financiële situatie van veel fans. In sommige gevallen was meer dan 560 euro afgeschreven.

'Topverdieners in het voetbal moeten behoorlijk inleveren'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.