Verdiende loon voor Kenedy na krankzinnige actie in Cardiff

Reacties

Na nederlagen in de eerste speelronde, hebben Cardiff City en Newcastle United zaterdag hun eerste punt van dit Premier League-seizoen gepakt. Kenedy was in alle opzichten de man van de wedstrijd.

Verdiende loon voor Kenedy na krankzinnige actie in Cardiff
Cardiff City
Cardiff City
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

De middenvelder van Newcastle had ruim tien minuten voor rust van het veld gestuurd moeten worden. Na balverlies sloegen de stoppen door bij de technicus, die uit frustratie een trap na gaf aan tegenstander Victor Camarasa (zie video onder). Scheidsrechter Craig Pawson stond er bovenop, maar zag de idiote actie van Kenedy niet. Omdat er in de Premier League nog niet wordt gewerkt met de VAR, ontsnapte de Braziliaan aan een rode kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kenedy zat in het Cardiff City Stadium sowieso niet lekker in de wedstrijd. De middenvelder van Newcastle speelde de bal in de eerste helft niet één keer naar een ploeggenoot. De laatste keer dat dit gebeurde bij een veldspeler in de Premier League was in maart 2010, toen Nikola Kalinic in dienst van Birmingham City nauwelijks contact had met zijn medespelers.

Ondanks zijn teleurstellende eerste helft bleef Kenedy, die in de 58ste minuut dan eindelijk zijn eerste succesvolle pass verstuurde, tot het einde op het veld staan. Dat gold niet voor Isaac Hayden, die pas halverwege de wedstrijd als invaller in het veld was gekomen en twintig minuten na zijn entree werd weggestuurd. De verdediger van Newcastle ging van achteren veel te hard door op Josh Murphy en kreeg voor zijn charge een directe rode kaart.

Met een man meer slaagde Cardiff er niet in om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Het ontsnapte zelfs nog aan een nederlaag, toen Newcastle in de allerlaatste seconden van de wedstrijd een penalty kreeg, vanwege een handsbal van Sean Morrison. Uitgerekend Kenedy ging achter de bal staan. Zijn slecht geschoten strafschop werd echter gekeerd door Cardiff-doelman Neil Etheridge en dus bleef het bij 0-0. Direct na de misser werd de wedstrijd beëindigd.

Het verdere zaterdagmiddagprogramma in de Premier League:


Za 18 aug. 2018

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.