Verbleekte ster Ronaldinho hard op weg naar AC Milan

Barcelona is hard op weg Ronaldinho te verliezen. De Braziliaanse spelmaker heeft met AC Milan een akkoord voor vier jaar. De clubs zelf moeten er nog wel uitkomen.

Roberto de Assis, broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho bevestigde het prinicpe-akkoord aan Gazzetta dello Sport. Ook AC Milan-bestuurder Adriano Galliani stond de Italiaanse krant te woord: 'Wij zijn op dit moment rond met Ronaldinho. We moeten nog wel met Barcelona om de tafel. Het zal tijd kosten, maar we hebben goede hoop.'

Ronaldinho staat sinds 2003 onder contract bij Barcelona. Zijn ster in de Catalaanse hoofdstad was de laatste tijd aan het verbleken. Blessures en vermeend weinig disciplinair gedrag deden zijn spel geen goed. De laatste weken groeide de kritiek op de Braziliaan.

De afgelopen tijd werd Ronaldinho al vaker gelinkt aan Italiaanse clubs. Ook stadsgenoot Internazionale zou de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar willen binnenhalen, maar die club zou zijn pijlen nu hebben gericht op Chelsea-spits Didier Drogba.

Bekijk hier al onze video's