'Verbijsterd' Real Madrid heeft nog geen idee hoe de speelkalender er precies uitziet

Reacties

Voor Real Madrid gaat woensdagavond officieel een nieuw seizoen van start, met de strijd tegen Eintracht Frankfurt om de Europese Super Cup. Ondertussen wacht de Champions League-houder nog altijd op duidelijkheid over wanneer het WK voor clubteams gespeeld zal worden.

'Verbijsterd' Real Madrid heeft nog geen idee hoe de speelkalender er precies uitziet
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Bij Real Madrid is er sprake van verbijstering, zo schrijft AS. Het nieuwe seizoen begint, terwijl er nog niet eens duidelijkheid is over hoe de kalender er precies uit gaat zien. Vorig seizoen werd het WK voor clubs afgewerkt in februari en bij Real Madrid gaat men er maar van uit dat dit opnieuw zo zal zijn, maar het toernooi is nog altijd niet officieel vastgelegd in de agenda.

De FIFA zit dan ook met een ingewikkelde puzzel. De winnaar van de Aziatische Champions League wordt dit seizoen pas op 26 februari bekend. Normaal is de eindstrijd al in november, maar door het WK voor landenteams is dat deze keer niet mogelijk. De eindronde in Qatar gaat in november van start. De finale staat voor 18 december op het programma.

Kort na dit toernooi, waar ongetwijfeld veel spelers van Real Madrid aan gaan meedoen, reist Real Madrid af naar Saoedi-Arabië. Daar wordt tussen 11 en 15 januari gespeeld om de Spaanse Super Cup. De volgende missie zou het winnen van het WK voor clubs moeten zijn, maar daar is dus nog geen duidelijkheid over. Wel is al bekend dat het toernooi in China zal worden afgewerkt.

De FIFA heeft overigens al een tijdje plannen voor een uitgebreid WK voor clubs. Daar zouden liefst 24 clubs aan gaan meedoen. De bedoeling was dat dit nieuwe toernooi in de zomer van 2021 voor het eerst op de agenda zou verschijnen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.