Verbeek fileert Bertrams: 'Hij is niet goed bij zijn hoofd'

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek was dinsdagavond na de gewonnen wedstrijd bij NAC Breda (1-2) bepaald niet te spreken over doelman Nigel Bertrams van de thuisclub. De keeper kreeg in blessuretijd een rode kaart nadat hij ver buiten zijn strafschopgebied Twente-aanvaller Luciano Slagveer onderuit haalde.

'Op zo'n manier een speler tackelen en torpederen… Dan ben je niet goed bij je hoofd', zei Verbeek bij de NOS. Bertrams baalde ook van zijn optreden. Verbeek: 'Als daar geen flinke straf uitrolt, weet ik het niet meer. Slagveer gaat er niet voor niets met een brancard af. Die keeper heeft een black-out gehad, dat kan niet anders.'

Waar er zorgen waren om de toestand van Slagveer was er ook opluchting door de zege. 'Ik denk dat iedereen die Twente een warm hart toedraagt opgelucht is dat we deze wedstrijd over de streep hebben getrokken. Als je erop terugkijkt, was het erg hectisch omdat we geen afstand namen. Er kwam steeds meer ruimte, dat hadden we moeten afstraffen met een derde goal. Een ongeluk bleef ons bespaard.'

Arbiter Siemen Mulder kende niet zijn beste wedstrijd. Volgens Verbeek had zijn ploeg in de eerste helft een strafschop verdiend, waar NAC er na rust een claimde. Mulder gaf Verbeek in ieder geval gelijk. 'De scheidsrechter baalde dat hij het niet gezien had. De hand was verder van het lichaam dan hij dacht, zei hij tegen me. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. In de eerste helft was het niet goed. Heel onrustig, maar verdedigend wel op orde. Na rust zijn we iets compacter gaan spelen, waardoor ruimtes ontstonden.'