Verbeek bedankte voor Iraans avontuur: 'Heb ook nog bepaalde principes'

Voordat Gertjan Verbeek begon aan zijn complexe klus als coach en technisch manager bij FC Twente, zat hij vier maanden zonder werk. Maar dat betekende niet dat Verbeek na zijn vertrek bij VfL Bochum geen aanbiedingen kreeg.

Verbeek bedankte voor Iraans avontuur: 'Heb ook nog bepaalde principes'

Hij analyseerde wedstrijden voor tv, verschoonde luiers van dochter Sinne en zaagde af en toe een boom om. Dat was het ook wel. Erzgebirge Aue informeerde eens of hij zin had weer in de Tweede Bundesliga te werken. 'Maar ik schatte Aue niet in als een ploeg die bovenin kan meedraaien.' Er belden tevens wat Belgische makelaars die prachtige verhalen hadden, maar geen mandaat van een club.

Wel vroeg een club uit Iran hem concreet naar het Midden-Oosten te komen. Tin-Tin in Teheran. Even heeft hij aan het stoute plan gedacht. 'Die mensen vroegen of ik direct op het vliegtuig kon stappen, want ze wilden de deal binnen een week afronden. Ik ben echter eerst maar eens met mijn vriendin achter de computer gaan zitten om wat informatie over Iran en de club te verzamelen. Na twee uur waren we er wel uit. Mijn vriendin zag het sowieso niet zitten en ik daardoor ook niet. Ik heb ook nog bepaalde principes. Ze hanteren in Iran bijvoorbeeld nog steeds de doodstraf, je kan zomaar worden opgepakt en zonder proces gevangen gezet en vrouwen mogen in Iran niet eens de tribune op. Kortom: de democratie is daar ver weg.'

'Ik vind dat je als trainer dat soort zaken best mag meenemen in je overwegingen. Om die reden hebben we vorig jaar met VfL Bochum bijvoorbeeld ook een trainingskamp in Turkije geannuleerd. Dan maar wat meer geld kwijt door naar Spanje uit te wijken.'

Uiteindelijk koos Verbeek dus voor zijn langverwachte entree in De Grolsch Veste. Lees in de nieuwe VI en op VI PRO (donderdagochtend) in een uitgebreid verhaal hoe hij aankijkt tegen de complexe klus die hem wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen