Verbazing bij Rennes: goal afgekeurd vanwege onbekende regel

Reacties

De beslissing van de arbitrage om de 3-3 van Stade Rennes tegen Villarreal af te keuren, heeft flink wat vragen opgeroepen. In de elfde minuut van de extra tijd kregen de Fransen te maken met een ondergesneeuwde spelregel.

Verbazing bij Rennes: goal afgekeurd vanwege onbekende regel
© Pro Shots
Rennes
Rennes
2 - 3
Villarreal
Villarreal

Verdediger Lorenzo Assignon dacht voor de gelijkmaker te hebben gezorgd toen hij de bal voorbij Pepe Reina knalde. Hij deed dat uit een aanvalssituatie die was begonnen met een vrije trap van Enzo Le Fee. De Franse middenvelder had de bal tegen de lat getrapt, waarna de bal via het aluminium direct weer bij hem kwam. Precies dat is niet toegestaan.

In de spelregels wordt dat namelijk gezien als twee balcontacten door dezelfde speler bij een spelhervatting. Bij een strafschop mag de penaltynemer ook niet zonder tussenkomst van een andere speler de rebound opvangen nadat de paal of lat geraakt. De paal en lat staan namelijk te boek als dood voorwerp. Had Reina of een andere Villarreal-speler de bal getoucheerd, dan was de treffer van Rennes gewoon geldig geweest.

De belangen waren nog groot in de slotfase van de thriller. Had Rennes gelijkgespeeld, dan was het groepswinnaar geworden en had het een ronde overslagen in de knock-outfase van de Europa League. Rennes-trainer Julien Stéphan gaf eerlijk toe dat hij niet bekend was met de regel: 'Ik wist dat het bij strafschoppen zo was, maar ik wist niet dat het ook bij vrije trappen zo is. Het was een emotionele achtbaan.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Villarreal
6
4
1
1
9-7
+2
13
2
Rennes
6
4
0
2
13-6
+7
12
3
Maccabi Haifa
6
1
2
3
3-9
-6
5
4
Panathinaikos
6
1
1
4
7-10
-3
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.