Verbanning uit Europa dreigt voor Portugese topclubs

Reacties

Sporting Portugal en FC Porto mogen volgend seizoen niet deelnemen aan Europees voetbal als ze eind januari hun schulden niet hebben afgelost. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt.

Verbanning uit Europa dreigt voor Portugese topclubs

De twee Portugese grootmachten behoren tot acht clubs die niet voldoen aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA omdat ze een te grote schuldenlast hebben. Real Betis (Spanje), CFR Cluj (Roemenië), CSKA Sofia (Bulgarije), Astana (Kazachstan), Clube Desportivo Santa Clara (Portugal) en Mons Calpe (Gibraltar) verkeren in dezelfde situatie.

De UEFA heeft boetes uitgedeeld aan de acht clubs, waarvan Porto (300.000 euro), Sporting en Betis (beiden 250.000 euro) het meest moeten betalen. Daarnaast mogen ze een seizoen lang geen Europees voetbal spelen bij kwalificatie binnen de komende drie jaar, als de clubs hun openstaande schulden niet voor 31 januari aflossen.

Verbanning van Sporting en Porto uit Europa zou goed nieuws zijn voor Nederland in de strijd met Portugal om plaats zes op de coëfficiëntenlijst, die twee vaste tickets voor de Champions League oplevert.

De twee Portugese clubs draaien momenteel goed in de Champions League. Sporting, dat dinsdag bij Ajax op bezoek gaat, is als nummer twee achter de Amsterdammers al geplaatst voor de achtste finales. Porto kan hetzelfde flikken, als de ploeg dinsdag thuis wint van Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.