Vennegoor helpt futloos PSV langs Willem II

Op halve kracht heeft PSV de klus Willem II simpel geklaard. De Tilburgers stribbelden nog even tegen, maar waren zelfs tegen een futloze Eindhovense ploeg kansloos (4-1).

PSV werkte een inspiratieloze wedstrijd af. De Eindhovense formatie leek zich niet te kunnen opladen voor een ontmoeting met het kwakkelende Willem II, dat ook nog eens met de nodige andere namen aan de aftrap kwam. Naast Raymond Victoria en Frank van der Struijk was ook Kevin Bobson door een blessure niet van de partij

Willem II-trainer Kees Zwamborn, die opteerde voor een 4-4-2 tactiek, had benadrukt dat er vechtlust werd verlangd van zijn spelers. Maar veel van dat verhaal was niet terug te zien in de Tilburgse gelederen. Dat het na een kwartier toch op voorsprong kwam was meer een verwijt aan PSV dan een verdienste van Willem II.

De treffer van Willem II was tekenend voor het lankmoedige optreden van PSV, dat zowel aangever Tom Caluwé als scorer Jatto Ceesay meer vrijheid bood dan goed is. Maar de ploeg van Guus Hiddink kon zich al die onvolkomenheden veroorloven. De thuisclub zocht bij rust de kleedkamers op met een 2-1 voorsprong. En die stand was allerminst geflatteerd gezien de kansen die PSV zonder goed te spelen had gekregen.

Het was Jan Vennegoor of Hesselink die PSV over het dode punt heen hielp. Stelde de lange spits na minder dan vijf minuten na de 1-0 orde op zaken door een vrije trap van Jason Culina achter Willem II-doelman Peter Zois te koppen, kort voor rust tekende hij na een knappe controle op de borst ook voor de 2-1.

Na rust was er bij PSV, en Willem II, weinig verbetering zichtbaar. Eén opleving van de Eindhovenaren was voldoende om de wedstrijd al na een uur te beslechten. Phillip Cocu gaf met rechts knap voor, waarna Jefferson Farfán met links raak volleerde.

Voor Willem II resteerde het uitspelen van de wedstrijd zonder te veel schade. Maar dat was de al geplaagde Tilburgse formatie niet gegund. De Belgische scheidsrechter Allaerts stuurde in een kwartier voor het einde Nuelson Wau van het veld wegens het onreglementair afstoppen van invaller DaMarcus Beasley.

Een andere invaller aan PSV-kant deed ook nog van zich spreken. Mika Väyrynen, die na lang blessureleed pas zijn tweede wedstrijd voor de Eindhovenaren speelde, luisterde in de laatste minuut zijn rentree op met een doelpunt; 4-1