Velthuizen kan zijn carrière voortzetten in Israël

Reacties

Piet Velthuizen werkt een proefperiode af bij Hapoel Haifa. De doelman had een aflopend contract met Vitesse, waar hij tweede keuze was achter Eloy Room.

Velthuizen kan zijn carrière voortzetten in Israël

De 29-jarige Velthuizen raakte eind 2014 zijn basisplaats kwijt bij Vitesse, waarna hij geen competitieduel meer keepte. Als grootverdiener drukte de voormalige Oranje-international bovendien zwaar op de Arnhemse begroting, waardoor Vitesse zijn aflopende verbintenis niet verlengde.

De club zelf maakt al enthousiast melding van de aanwezigheid van Velthuizen op het trainingsveld. De club zou zelfs al een contract voor hem hebben klaarliggen. 'Maar er is nog niets rond', laat de keeper zelf in een reactie aan Voetbal International weten.

Velthuizen doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en maakte er in 2006 zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal kwam hij tot ruim tweehonderd optredens namens de Arnhemmers in de Eredivisie.

Voor Velthuizen begint met de overstap naar Hapoel Haifa zijn tweede buitenlandse avontuur. In 2009 vertrok hij zonder veel succes naar Hércules Alicante, waar hij slechts tot drie wedstrijden kwam in de Primera División. Een jaar later keerde hij toen terug bij Vitesse.

Hapoel Haifa handhaafde zich afgelopen seizoen op het nippertje in de hoogste afdeling van Israël.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.