Veldwijk reist negenduizend kilometer voor vierde buitenlandse avontuur

Reacties

Lars Veldwijk heeft zijn overstap van Sparta Rotterdam naar Jeonbuk Hyundai afgerond. De Zuid-Koreaanse club maakt zijn komst woensdag wereldkundig. Veldwijk heeft voor twee seizoenen getekend.

Veldwijk reist negenduizend kilometer voor vierde buitenlandse avontuur
© Pro Shots

Zijn transfer naar Zuid-Korea hing al langere tijd in de lucht. VI berichtte eerder al dat er sprake zou zijn van belangstelling van Jeonbuk Hyundai. Veldwijk verliet ruim een week geleden Sparta's trainingskamp in Spanje om de details van de transfer in orde te maken.

De Zuid-Koreanen roemen Veldwijks indrukwekkende fysiek en snelheid en voorzien een goede samenwerking met Dong-gook Lee, die al tien jaar aan de lopende band scoort voor de club.

Zelf ziet Veldwijk ook uit naar zijn verblijf in de K-League. 'Het is een grote eer om met de beste club in Azië de uitdaging aan te gaan', zegt de geboren Nederlander, die ook beschikt over een Zuid-Afrikaans paspoort.

Veldwijk startte zijn loopbaan bij FC Volendam en kwam nadien uit voor FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en meest recent Sparta. Tussendoor beleefde hij al buitenlandse avonturen in dienst van Nottingham Forest, KV Kortrijk en het Noorse Aalesund.

Zijn nieuwe club Jeonbuk Hyundai kroonde zich de voorbije drie seizoenen steeds tot kampioen van Zuid-Korea. Het nieuwe seizoen gaat eind februari van start. Bij Ulsan Hyundai staat Dave Bulthuis onder contract, een niveau lager speelt Luc Castaignos bij Gyeongnam FC.

In juni 2018 sprak VI's Stef de Bont uitgebreid met Lars Veldwijk, die openhartig was over een verpest imago en een leven in de schijnwerpers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.