'Veilige haven' nabij voor Roda JC Kerkrade

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade kan zich zondagmiddag veilig spelen, al is het daarbij ook afhankelijk van de resultaten van Sparta Rotterdam en NEC.

'Veilige haven' nabij voor Roda JC Kerkrade

Speelronde: 33
Aftrap: zondag 7 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• De belangen zijn groot bij Roda JC Kerkrade - Willem II. De Limburgers bezetten de vijftiende plaats, met slechts twee punten meer dan Sparta Rotterdam en NEC. Willem II staat elfde en kan in theorie nog als negende eindigen, hetgeen leidt tot een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

• Roda JC Kerkrade triomfeerde in zestien van de eerdere 31 Eredivisie-thuiswedstrijden tegen Willem II. Zes keer bleef een winnaar uit en negen keer pakten de Tilburgers alle punten.

• Sinds de eeuwwisseling maakte Roda JC Kerkrade 49 Eredivisie-goals tegen Willem II. Alleen tegen FC Groningen (zestig doelpunten) troffen de Limburgers in die periode nóg vaker doel.

• Roda JC Kerkrade zette zijn laatste twee thuiswedstrijden in winst om. De laatste keer dat de Limburgers drie keer achtereen zegevierden voor eigen publiek in één Eredivisie-seizoen was in 2011/12.

• In het Parkstad Limburg Stadion vielen deze Eredivisie-jaargang slechts 34 doelpunten, waarmee er in het Roda JC-onderkomen de minste treffers werden gevierd.

• Willem II kwam dit Eredivisie-seizoen in liefst veertien wedstrijden niet tot scoren. De laatste keer dat de ploeg het nog slechter deed in dit opzicht was in de jaargang 2006/07 (zestien duels zonder goal).

• Kostas Lamprou kan zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor Willem II afwerken. De Griekse doelman zal de Tilburgers na dit seizoen verlaten.

• Lamprou verrichtte dit seizoen 155 reddingen, meer dan elke andere Eredivisie-keeper. Bram Castro (132 reddingen) en Benjamin van Leer (122) maken de topdrie vol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.