Veerman wakker geschud: 'Cambuur is echt een kantelpunt geweest'

Reacties

Joey Veerman verwacht dat PSV in de tweede seizoenshelft stabieler gaat presteren dan in de duels voor de WK-break. De middenvelder hoopt dat de Eindhovenaren, nu derde in de Eredivisie, hun lessen hebben geleerd van de uitduels met SC Cambuur en FC Groningen.

Veerman wakker geschud: 'Cambuur is echt een kantelpunt geweest'
© Pro Shots

PSV reist woensdag af naar Marbella voor een trainingskamp. 'We hebben nu een lange aanloop naar de herstart en dat hoeft natuurlijk niet slecht te zijn', zegt Veerman in gesprek met Voetbal International. 'Ik hoop dat wij aan het langste eind trekken in de titelrace. We hebben er in elk geval de kwaliteiten voor.'

Veerman en PSV hervatten de Eredivisie op 7 januari met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder merkt dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en dat duidelijk is wat trainer Ruud van Nistelrooij verlangt van de spelers. 'Maar aan het begin van het seizoen hebben we ook grote uitslagen neergezet. Dus ik weet niet of het makkelijker wordt', verklaart Veerman.

'De nederlagen hebben ons wat dat betreft naar mijn mening wel wakker geschud. Cambuur (3-0 verlies, red.) heeft ons, ik krijg het bijna niet uit mijn strot, gewoon weggespeeld. Dat is natuurlijk ongelooflijk. Wij spelen vervolgens FC Groningen (4-2 nederlaag, red.) helemaal van de mat, maar die komen gewoon 3-0 voor in een paar minuten voor rust. Dat zijn dingen die we echt beter moeten doen. Maar die minuten in Groningen daargelaten: ik denk dat Cambuur wel echt een kantelpunt is geweest. Daarna is de boel wel op scherp gezet', besluit Veerman, dit seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists in 25 officiële wedstrijden.

Lees op VI PRO het volledige interview met Joey Veerman, die hoopt zich bij PSV in de kijker te gaan spelen bij de nieuwe bondscoach Ronald Koeman en zijn pijlen heeft gericht op het EK van 2024 in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.