Veerkrachtig West Brom stuit opmars Chelsea

Reacties

Chelsea heeft twee achtereenvolgende zeges geen succesvol vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. De bezoekers kwamen twee keer terug van een achterstand en hielden zo een punt over aan het bezoek aan Stamford Bridge: 2-2.

Veerkrachtig West Brom stuit opmars Chelsea

De vleugelverdedigers bezorgden Chelsea een uitstekende start. De naar voren gestormde Branislav Ivanovic leverde een lage voorzet af en César Azpilicueta tikte vervolgens bij de tweede paal eenvoudig binnen. Het was voor de 26-jarige Spanjaard zijn tweede treffer van het seizoen, zijn eerste doelpunt maakte hij eveneens tegen West Brom (3-2 winst).

Scoren is ook geen alledaagse bezigheid voor Craig Gardner. De Engelsman was voor het laatst trefzeker in april 2015, maar besloot het Chelsea-doel toch onder vuur te nemen van afstand. Thibaut Courtois had geen antwoord op de lage knal, waardoor de Londenaren opnieuw op jacht moesten naar de voorsprong. Iets wat de regerend landskampioen dit jaar al zo vaak deed zonder succes.

West Brom groef zich met succes in op eigen helft en een volgende domper leek in de maak voor Chelsea, dat al vrijwel het hele seizoen in het rechterrijtje bivakkeert. De ploeg van interim-manager Guus Hiddink kreeg in de 73ste minuut hulp uit onverwachte hoek. Een voorzet van Willian belandde iets achter invaller Kenedy, die de bal nog met de hak richting het doel van de bezoekers probeerde te krijgen. Het was echter niet de Braziliaan die doelman Boaz Myhill kansloos liet. De bal werd in eigen doel gewerkt door Gareth McAuley.

De Noord-Ierse verdediger mag James McClean dankbaar zijn. Dankzij laatstgenoemde groeide McAuley namelijk niet uit tot de grote schlemiel van de avond. McClean knalde vijf minuten voor tijd met zijn rechter de 2-2 binnen. Het bleek de laatste treffer van de avond. De remise tegen West Brom is voor Chelsea het derde gelijkspel in vier competitiewedstrijden onder leiding van Hiddink, die wel won van Crystal Palace en Scunthorpe United (FA Cup). Chelsea blijft de nummer veertien van de ranglijst, terwijl West Brom nu dertiende staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.